Ingezonden persbericht


Organisaties krijgen grip op data-explosie

Amsterdam, 28 oktober 2004 - Steeds meer organisaties krijgen beter grip op de enorme hoeveelheid data die ze moeten opslaan. Dit is één van de conclusies uit de nieuwste Storage Index van Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT). Volgens het halfjaarlijks onderzoek onder 840 IT-directeuren in 21 landen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) lijken nieuwe technologische ontwikkelingen de datastroom die bedrijven overspoelt, onder controle te krijgen.

"De nieuwste Hitachi Storage Index toont aan dat IT-directeuren niet alleen zoeken naar oplossingen voor de grote hoeveelheid onbenutte opslagcapaciteit binnen hun netwerken. Respondenten geven aan dat ze deze oplossingen ook steeds vaker daadwerkelijk vinden", zegt John Taffinder, Executive Vice-President van Hitachi Data Systems. "Storage-managementoplossingen die IT-directeuren controle geven over hun storage-omgeving, worden steeds universeler. Dat is meteen een logische verklaring voor het feit dat veel respondenten ervan uitgaan dat de verwachte datagroei de komende 12 maanden zal afnemen van 75% tot 67%. De oorzaak van deze wijziging is volgens de uitkomst van de Storage Index meer technologisch dan economisch. IT-directeuren melden namelijk dat de druk om de operationele kosten terug te dringen, minder belangrijk wordt als reden voor storage-investeringen."

Deze verschuiving naar technologische oplossingen wordt benadrukt door andere resultaten van de nieuwste index. Zo is het aantal IT-directeuren dat ervan overtuigd is dat ze al een storage-managementtechnologie hebben geïmplementeerd, toegenomen van 58% tot 70%. Als daarbij het aantal verwachte implementaties in ogenschouw wordt genomen, zal dit aantal binnen 24 maanden naar verwachting 90% bedragen.

Als het onderzoek dieper ingaat op storage-managementtechnologieën, blijkt dat de scepsis over het realiseren van open standaarden binnen de storage-wereld afneemt. Via open standaarden zijn apparatuur en software van verschillende leveranciers onbeperkt uitwisselbaar. Het aantal IT-directeuren dat geen vertrouwen heeft in het realiseren van open standaarden binnen de komende 24 maanden, is gedaald van 38% in de eerste index tot slechts 23% in deze editie. Momenteel is 47% optimistisch, een verbetering ten opzicht van de 29% in de eerste index, terwijl dit percentage in de vorige index nog 39% was.

Er is ook sprake van een flinke toename in het aantal respondenten dat storage-virtualisatie ziet als de hoogste prioriteit op het vlak van storage-technologie. Via storage-virtualisatie kan storage-apparatuur van diverse leveranciers samen gebracht worden in een pool, die dan als één storage-apparaat beheerd kan worden via een beheerconsole. Dit aantal is toegenomen tot 10%, terwijl dit percentage sinds de start van de index 6% was. Bovendien geeft 15% van de IT-directeuren aan dat hun organisaties inmiddels een virtualisatie-implementatie hebben afgerond. Dit percentage bleef voorheen steken op 7%.

###

Over Hitachi Data Systems Storage Index
De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op 840 anonieme interviews met IT-directeuren in EMEA.

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems zet zijn wereldwijde R&D-faciliteiten in om storage-oplossingen te ontwikkelen op basis van de beste technologieën met de prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid die de ROI van klanten maximaliseren en risico's tot een minimum beperken. Door onze focus op de klant bij het leveren van de beste hardware, software en services van Hitachi en onze partners zijn we in staat de business van onze klanten optimaal te ondersteunen. Hitachi Data Systems heeft 2.800 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in meer dan 170 landen. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems. Meer informatie: www.hds.com

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. (NYSE: HIT) heeft zijn hoofdkwartier in Tokio, Japan, en is een toonaangevend, wereldwijd opererend elektronicaconcern met circa 326.000 medewerkers. In het boekjaar 2003 (dat eindigde op 31 maart 2004) werd een geconsolideerde omzet behaald van 81,4 miljard dollar. Het bedrijf biedt een brede reeks van systemen, producten en diensten in marktsectoren als informatiesystemen, elektronische apparatuur, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten. Meer informatie over Hitachi is beschikbaar op de website www.hitachi.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Hitachi Data Systems
Manette Terleth
Tel: +31 (0)20 65 09 000
E-mail: info.nl@hds.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

© Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd.