Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 oktober 2004

Winkeldiefstal

Politie houdt verdachte winkeldiefstal aan

Enschede

Op woensdag 27 oktober werd omstreeks 13.10 uur een winkeldiefstal gemeld door personeel van een supermarkt aan het Schuttersveld in Enschede. Daar was zojuist door een man een pakket vlees weggenomen. Vervolgens was de man er in een sprint vandoor gegaan, achtervolgd door enkele personeelsleden. De politie stelde een onderzoek in de buurt in en trof de verdachte op de Hengelosestraat, toen hij vanuit een verstopplaats in een tuin de weg overstak. De verdachte, een 32-jarige Enschedeër, werd aangehouden. Hij is een veelpleger en derhalve in verzekering gesteld. Hij is voor nader verhoor opgesloten. Het vleespakket werd later door personeel teruggevonden. (04-133158)

Inbraak in winkel

Historische boeken gestolen bij inbraak in boekwinkel

Enschede

Op woensdag 27 oktober vond tussen 07.15 en 09.15 uur een inbraak plaats in een boekwinkel aan de Marktstraat in Enschede. Nadat een ruit was vernield werd uit een stellage een tweetal boeken weggenomen. Het betreffen twee boeken van "Hollands Historiën van Van Loon" en dateren uit 1734. De gezamenlijke waarde bedraagt ongeveer 2000 euro. (04-133045)

Autodiefstal

Politie houdt verdachte autodiefstal aan

Enschede

Op woensdagavond 27 oktober reed de politie omstreeks 21.00 uur in de omgeving van de Veilingstraat in Enschede. Zij trof daar achter een gebouw een auto aan met daarbij drie personen. Bij het zien van de politie renden twee personen weg. De derde persoon bleef staan. In de onmiddellijke nabijheid van de auto lagen goederen afkomstig uit deze auto, waaronder het kentekenbewijs. Daarop hield de politie de verdachte, een 21-jarige Enschedeër aan. De andere twee werden niet meer aangetroffen. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de auto, eigendom van een 28-jarige Enschedeër, diezelfde avond vanaf de Haaksbergerstraat in Enschede was weggenomen. ( 04-133367)

Ambtenaren bedreigd

Politie houdt verdachte aan nadat hij twee ambtenaren met de dood bedreigd

Enschede

Op woensdag 27 oktober deed een 42-jarige Enschede aangifte van poging tot doodslag en bedreiging. De aangever, gemeenteambtenaar, was de dag ervoor, dinsdag 26 oktober omstreeks 15.15 uur met een collega naar een woning gegaan aan de De Genestetstraat in Enschede. De bewoner, een 35-jarige man had ergens een klacht over en de beide gemeenteambtenaren kwamen naar de man toe om met hem daarover te praten. Het gesprek liep echter al snel uit de hand en de 35-jarige uitte bedreigingen ten opzichte van beide ambtenaren. Vervolgens haalde de 35-jarige een ijzeren staaf uit de woning en rende daarmee op de 42-jarige ambtenaar af. Deze vluchtte weg, waarop de 35-jarige zijn agressie richtte op de tweede ambtenaar. De verdachte greep de man vast en wilde hem met de staaf slaan. Deze kon zich los rukken. Mede door toedoen van een buurtbewoonster werd erger voorkomen. De politie hield op woensdag 27 oktober omstreeks 19.00 uur de verdachte in zijn woning aan ter zake poging tot doodslag en bedreiging. De verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor verhoor. ( 04-133187)

Aanrijding met letsel

Automobilist ziet bij keren op de weg, motorrijder over het hoofd

Denekamp

Woensdagavond 27 oktober om ongeveer 18.30 uur reed een 73 jr. automobilist uit het Duitse Rheine op de Singravenstraat in Denekamp en ter hoogte van de Molendijk sloeg hij rechtsaf om direct te keren. Tijdens deze manoeuvre zag de 73 jr. een 41 jr. motorrijder uit Tilligte die over de Singravenstraat reed over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De motorrijder werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis ( 04-133326)

Aanrijding letsel, door geen voorrang

Automobilist geeft geen voorrang, andere automobilist komt in de sloot en moet naar ziekenhuis

De Lutte

Een 78 jr. automobilist uit De Lutte verleende woensdagmiddag 27 oktober om ongeveer 17.30 uur geen voorrang aan een 28 jr. automobilist uit Enschede. De 78 jr. kwam uit de Postweg in de Lutte en wilde de Lossersestraat, een voorrangsweg, oprijden, waar de 28 jr. reed. Deze laatste wist een aanrijding te voorkomen maar belandde met zijn auto in de sloot. Hij is uit de auto gehaald en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede.( 04-133327)

Eenzijdige aanrijding met letsel

Automobilist komt door nog onbekende oorzaak tegen boom tot stilstand

Wierden

Woensdagavond 27 oktober omstreeks 22.15 uur reed een 19 jr. automobilist uit Almelo door nog onbekende reden tegen een boom aan de Nijverdalsestraat in Wierden. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in zijn woonplaats waar hij met onbekend letsel is opgenomen. Een onderzoek naar de oorzaak wordt nog ingesteld. ( 04-133411)

Autokraker aangehouden

Getuige ziet autokraak, verdachte aangehouden

Almelo

Een bewoner van de Jan Steenstraat in Almelo hoorde donderdagmorgen omstreeks 02.20 uur lawaai op straat. Hij keek en zag dat door een man een ruit was ingeslagen van een geparkeerde auto. Direct werd de politie gebeld en deze kon de dader, die op een fiets was weggereden in de omgeving aanhouden. Diverse goederen die uit de betreffende auto afkomstig waren had de verdachte, een 23 jr. Almeloer, nog in zijn bezit. Deze zijn in beslag genomen en zullen aan de 34 jr. Almelose eigenaar van de auto worden teruggegeven. De 23 jr. is meegenomen naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. ( 04-133428)

Getuigenoproep aanrijding met letsel

Politie zoekt getuigen van vervelend verkeersgedrag enkele jongeren

Almelo

Een 33 jr. Almeloer reed woensdagmorgen 27 oktober om ongeveer 08.20 uur op zijn fiets over het fietspad van de Vriezenveenseweg in Almelo in de richting Vriezenveen. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 16 jr. jongen uit Westerhaar op zijn bromscooter. Voor deze laatste reden in dezelfde richting, Almelo, een aantal jongeren, volgens getuigen 4 a 5 en in de leeftijd van omstreeks 15 jr. De 16 jr. wilde dit groepje, die in eerste instantie netjes aan de kant reden, inhalen om zijn weg te vervolgen. Op het moment dat de 16 jr. de inhaalmanoeuvre inzette gingen een aantal van de jongeren naar links en blokkeerden het fietspad. De 16 jr. moest hierdoor bijna in de berm gaan rijden en reed daarop tegen de 33 jr. fietser aan. Hierop kwam hij tegen een paal in de berm en kwam tegen prikkeldraad van een afrastering tot stilstand. De 33 jr. fietser kwam na de aanrijding door de val op de rijbaan terecht en een automobilist kon nog net voor hem stoppen. De 16 jr. scooterbestuurder werd met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het groepje fietsers is zonder op of om te kijken gewoon doorgereden. Uiteraard wil de politie graag met deze jongelui en eventuele andere getuigen van het ongeval in contact komen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. ( 04-133009)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --