Symantec ESM biedt voorgeconfigureerde beveiligingsrichtlijnen en toepassingsmodules voor Sarbanes-Oxley en Gramm-Leach-Bliley Acts

Symantec

Leiden, 27 oktober 2004 -

Symantec (Nasdaq: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert enkele nieuwe features in Symantec Enterprise Security Manager (ESM). ESM is een policy compliance-oplossing die meer dan 2.500 verschillende beveiligings- en kwetsbaarheidscontroles uitvoert om na te gaan of systemen en toepassingen naar behoren zijn geconfigureerd. De oplossing bevat voorgeconfigureerde beveiligingsstrategieën en toepassingsmodules voor een betere bescherming tegen potentiële veiligheidsrisicos binnen een bedrijfsomgeving. De oplossing ondersteunt een brede lijn besturingssystemen, waaronder de nieuwste versies van Windows, UNIX, Linux, OS/400, NetWare en VMS. Symantec ESM is een belangrijke component wanneer informatie-integriteit wordt nagestreefd doordat organisaties hun informatieomgeving beter kunnen beheren.

Symantec ESM 6.1 biedt nieuwe krachtige en flexibele compliance reporting. Hierbij wordt gebruikgemaakt van het rapportageraamwerk van Cognos, leider in Business Intelligence. Dit rapportageraamwerk biedt toegang tot uitkomsten van beveiligingsaudits, waarmee tegemoet wordt gekomen aan ieders informatiebehoefte, van directielid tot IT-beheerder. Organisaties kunnen allerlei ad-hoc rapporten creëren of geavanceerde rapporten met de report-authoring tool. Rapporten kunnen automatisch worden ingepland en verstuurd via e-mail of toegankelijk via een nieuwe web-portal. Symantec ESM biedt tevens meer dan 75 voorgedefinieerde rapporten voor compliance-status en trends, specifieke overtredingen en veranderingen in de configuratie van de centrale systemen.

Hiernaast vereenvoudigt Symantec ESM de compliance met regulerende voorschriften door nieuwe voorgedefinieerde templates, waarmee beleid kan worden getoetst aan de Sarbanes-Oxley Act en de Gramm-Leach-Bliley Act, inclusief updates voor Health Insurance Portability en Accountability Act (HIPAA), North America Electric Reliability Council (NERC) en Federal Information Security Management Act (FISMA) (NIST 800-53) voorschriften. De oplossing ondersteunt verder alle gangbare kwaliteitsnormen waaronder ISO 17799, SANS Top 20 en Center for Internet Security (CIS) Benchmarks.

Klik hier voor het complete Engelstalige persbericht.
---

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl.