Symantec introduceert geïntegreerd beveiligingsapparaat voor externe kantoren en kleine vestigingen

Symantec

Nieuwe reeks firewall appliances biedt gebruikers zes geïntegreerde beveiligingsfuncties, gecentraliseerd beheer en veilig Wireless LAN access point

Leiden, 27 oktober 2004 -

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), wereldwijd leider in informatiebeveiliging, introduceert de Symantec Gateway Security Appliance 400-Series. De uitgebreide oplossing is eenvoudig in gebruik en biedt externe kantoren en filiaalbedrijven
firewall-functionaliteit, intrusion prevention, intrusion detection, bescherming tegen virussen, contentfiltering en VPN (virtual private networking) in één systeem. Het is tevens mogelijk de Symantec Gateway Security 400-Series in te zetten als veilig access point voor WLAN (Wireless LAN). De Symantec Gateway Security 400-Series is een belangrijke component wanneer informatie-integriteit wordt nagestreefd, doordat organisaties de netwerken van externe kantoren en verschillende filialen beter kunnen beveiligen.

Voor alle modellen is ook een add-on beschikbaar waardoor de Symantec Gateway Security 400-Series functioneert als een standaard Wireless LAN access point. Gebruikers kunnen hiermee veilige IPsec VPN-tunnels opzetten, van de draadloze clients naar de gateway. Beveiliging blijft een van de grootste hindernissen voor de doorbraak van WLAN-technologie. Symantec biedt klanten nu een effectieve oplossing voor de inzet van WLAN-technologie. Aangezien ieder apparaat binnen een bepaald bereik toegang kan krijgen tot een client op het WLAN, is het van belang enkel geautoriseerd verkeer toe te laten. De WLAN-optie van de Symantec Gateway Security 400-Series kan worden ingezet met IEEE 802.11g en IEEE 802.11b draadloze clients.

Belangrijkste producteigenschappen:

De Symantec Gateway Security 400-Series biedt complete beveiliging door een aantal essentiële netwerkbeveiligingsfuncties te combineren:
* Zes geïntegreerde beveiligingsfuncties Inclusief stateful inspection firewall die pakketjes informatie en hun bestemming analyseert; inbraakdetectie met uitgebreide detectie, logging en rapportering van aanvallen; inbraakpreventie waardoor pakketjes die zijn geïdentificeerd als kwaadaardig geblokkeerd worden; ondersteunt het antivirusbeleid waarbij wordt gegarandeerd dat door Symantec ondersteunde antivirusclients up-to-date zijn en actief zijn op werkstations die data via de gateway versturen; contentfiltering voor de verbetering van de productiviteit en tegen verspilling van bandbreedte door de toegang tot ongewenste internetsites te beperken; IPsec-compliant VPN met hardwareondersteunde encryptie voor veilige tunnels van gateway-gateway, client-gateway of WLAN-gateway.
* Wireless LAN access point Voor alle modellen is een optionele hardwarematige add-on beschikbaar waarmee het systeem functioneert als een standaard Wireless LAN access point voor uiterst betrouwbare IPsec VPN-tunnels van draadloze clients naar de gateway.

* Eenvoudige networking De ingebouwde 10/100 Mbps Auto-Sense netwerkswitch biedt lokale Ethernet LAN-switching voor talrijke apparaten die de gateway-verbinding naar het externe netwerk delen.

* Schaalbaar, gecentraliseerd beheer Ieder SGS 400-apparaat is voorgeconfigureerd en gelicenseerd voor Symantec Event Manager en Advanced Manager voor Security Gateways en SSL Certificates. Hierdoor kan de centrale beheerconsole honderden of duizenden apparaten beheren.

* Hoge beschikbaarheid / Bandbreedte aggregatie / Load Balancing De automatische dial-back-up garandeert internetverbinding wanneer de primaire breedbandverbinding het laat afweten. De 460/460R-modellen zijn tevens voorzien van dubbele WAN-poorten die verkeer simultaan van en naar het internet kunnen sturen, waarbij bandbreedte aggregatie zorgt voor een verdubbeling van de doorvoer. Iedere WAN-poort kan met een andere service provider worden verbonden, ook al gebruiken ze verschillende technologieën (bv. DSL, kabelmodem). Indien de link met een service provider uitvalt, switcht al het verkeer en de gateway VPN-tunnels automatisch naar de werkende poort.

De Symantec Gateway Security 400-Series bestaat uit multifunctionele firewall-apparaten die filiaalbedrijven en nevenvestigingen van middelgrote tot grote ondernemingen een beheersbare beveiligingsoplossing bieden. Ze zijn ontwikkeld met het oog op gebruiksgemak en vragen weinig technische expertise voor installatie en bediening. Toch bieden ze geavanceerde beveiliging op maat voor nevenvestigingen en filiaalbedrijven. Gebruikers kunnen tevens besparen op dure leaselijnen door de ingebouwde VPN-functionaliteit.

Licenties, beschikbaarheid en verkooppunten
De Symantec Gateway Security 400-Series is beschikbaar in vier verschillende modellen (420, 440, 460 en 460R). Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op internet: http://www.symantec.nl/partners_nl

---

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl.