Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, donderdag 28 oktober

Hoorn 28-10-2004 - 15.00 uur

Burgerarrestatie: inbrekers bekennen twaalf inbraken

Wognum, woensdag 27 oktober 2004.

Door het kordate optreden van twee mannen konden twee inbrekers worden ingerekend op camping Molenwurf aan de Oosteinderweg te Wognum. Door deze burgeraanhouding werden tot dusverre twaalf inbraken opgelost.

De twee mannen liepen over de camping waar de laatste drie weken regelmatig caravans werden opengebroken. Toen de mannen twee inbrekers bezig zagen een caravan open te breken aarzelden zij geen moment. Zij liepen op de inbrekers af en hielden hen vast totdat de politie ter plaatse kwam. Er werd gewacht in de caravan waar een van de verdachten verbleef. Deze caravan bleek vol te liggen met gestolen spullen zoals elektrisch gereedschap, tuingereedschap, audio-, foto- en keukenapparatuur.

Beide inbrekers werden door de politie overgebracht naar het politiebureau waar zij werden verhoord. De mannen, een 24 jarige inwoner uit Hoorn en een 19-jarige Andijker, bekenden daar tot nu toe twaalf inbraken. Mogelijk komen hier nog een aantal zaken bij. De verdachten worden nog nader gehoord over soortgelijke inbraken.

De politie Wognum, die het onderzoek doet, is momenteel bezig de eigenaren van de gestolen goederen te benaderen.

Verkeerscontroles

Wognum/De Goorn, woensdag 27 oktober 2004.

Woensdag werden op de Hoornseweg en de Nieuweweg in Wognum en de Vredemakersweg in de Goorn verkeerscontroles gehouden. De controle op de Hoornseweg was vooral gericht op bromfietsen. In 18 gevallen werd verbaliserend opgetreden omdat de constructiesnelheid te hoog was. Van twee bromfietsen bleek de verlichting niet goed te werken en één bromfietser had geen verzekering voor zijn brommer afgesloten.

De controles op de andere wegen waren meer algemeen van aard. Tijdens deze controles werden vijf bestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Drie vrachtwagenchauffeurs overtraden de Arbeidstijdenwet. Tot slot werden nog een vijftal overtredingen geconstateerd van technische aard.

Rijden onder invloed van alcohol

Hoorn, woensdag 27 oktober 2004.

Woensdagavond is een 44-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Provincialeweg. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies
460 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.