Politie Zuid-Holland-Zuid

28/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

28-10-2004 - Persberichten District II

AUTO TERUG
SCHOONREWOERD- De blauwe Volkswagen Golf die woensdag 27 oktober in de vroege uurtjes werd gestolen op de Dorpsstraat, is teruggevonden. De auto werd later die ochtend, in Zijderveld aangetroffen. De aanhangwagen en de zogenaamde zit-grasmaaitractor die vanuit de schuur werd gestolen, zijn nog zoek.

ZONDER RIJBEWIJS
PAPENDRECHT- Een 55 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij zonder rijbewijs reed. Dit gebeurde op woensdagmorgen 27 oktober, op de Burgemeester Keijzerweg. De man reed met een bedrijfsauto terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

ARKEL- Een 37 jarige man uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 27 oktober 2004, omstreeks 09.20 uur, op het Rietveld. De man reed in de auto van zijn vriendin en veroorzaakte een aanrijding waarbij materiële schade ontstond. Hij kwam links door de bocht en kwam in botsing met een personenauto, bestuurd door 52 jarige man uit Bergambacht. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

WAARSCHUWING OPLICHTERS
GORINCHEM/NOORDELOOS De politie in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden waarschuwt voor oplichting door lieden die zich voor een bank uitgeven en onder het mom daarvan de pinpas/code trachten te ontfutselen. Dit naar aanleiding van de oplichting van een bejaarde vrouw die op 27 oktober slachtoffer is geworden van een man die zich uitgaf voor een medewerker van de Rabobank. Hij kwam bij haar aan de deur aan de Van Brederodestraat te Noordeloos en kwam de pinpas controleren. Hij ging er vervolgens een flink geldbedrag mee pinnen en is spoorloos. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Het gaat om een blanke man van tussen de 40 en 50 jaar, nette verschijning en mogelijk rijdend in een donkerblauwe bedrijfsbus met geblindeerde ramen.

FLINK TE HARD
SLIEDRECHT Het Verkeershandhavingsteam heeft met een video-auto op de Leeghwaterstraat te Sliedrecht op snelheid gecontroleerd. In de avond van 27 oktober werden 5 bestuurders staande gehouden. Twee maal werd het rijbewijs ingevorderd, twee keer een bekeuring uitgedeeld voor te hard rijden en een bekeuring voor niet handsfree bellen onder het rijden. Een van de overtreders reed maar liefst 178 km/u.

ALCOHOL
SLIEDRECHT/PAPENDRECHT/HARDINXVELD Drie mannen zijn aangehouden voor rijden onder invloed op 27 oktober in de avond. Zij zijn resp. 53 jaar en afkomstig uit Sliedrecht, 40 uit Papendrecht en 26 uit Zwijndrecht. Zij kregen rijverboden van een tot drie uur opgelegd.