Politie Zuid-Holland-Zuid

28/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

28-10-2004 - Persberichten District I

AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- Een 22-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij zijn naam niet op wilde geven. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 27 oktober, omstreeks 07.45 uur, op de Ringdijk. De man reed zonder voorlicht op zijn fiets over de Ringdijk. Hij kreeg daar een bekeuring voor. Hij weigerde mee te werken en zijn naam op te geven. Uiteindelijk deed hij dat in het politiebureau wel. Het resultaat was dat hij met twee bekeuringen werd heengezonden.

ONTZEGGING
DORDRECHT- Een 36-jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens ontzegging. Dit gebeurde op woensdagmorgen, 27 oktober 2004, omstreeks 11.45 uur, op de Merwedestraat. De man reed op een bromfiets en werd gecontroleerd. Bleek dat hij ontzegging van de rijbevoegdheid had tot december 2004. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

DIEFSTAL
DORDRECHT- Een 34 jarige man uit Duitsland zonder vaste woonplaats is aangehouden wegens diefstal. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 27 oktober 2004, omstreeks 12.40 uur, op de Voorstraat. De man had kort daarvoor op het Grotekerksplein twee tassen met kleding uit een fietstas gestolen. Hij werd betrapt door een beveiligingsbeambte toen hij in een winkel aan de Voorstraat de spullen wilde inleveren voor contant geld. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

WAARSCHUWING
DORDRECHT- De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt voor zogenaamde dakdekkers. Deze lieden komen bij mensen aan de deur en hangen een smoes op dat ze zogenaamd het dak of de schoorsteen gerepareerd hebben . Ze presenteren dan een gepeperde rekening zonder dat er iets gerepareerd is. Op dinsdag, 26 oktober 2004, kwamen deze lieden aan de deur bij een oude man in de Godetia. De man moest 1900 euro betalen nadat zij op het dak waren geweest. Ze waren zelfs zo brutaal dat ze met de man mee naar de bank reden omdat hij geen geld in huis had. Gelukkig is het opnemen van geld niet gelukt en vertrokken de twee dakdekkers.
De politie adviseert om alleen zaken te doen met bonafide bedrijven. Bij twijfels kan men bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Twee winkeldieven, een 20 jarige en 26 jarige man uit Amsterdam, zijn na een achtervolging, waarbij een helikopter werd ingezet, door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagmiddag, 27 oktober 2004, omstreeks 15.00 uur. Het tweetal had kort daarvoor in een winkel aan de Sisarijs of Sarisgang 4 mobiele telefoons gestolen. Zij gingen er lopend vandoor. Een beveiligingsbeambte zette de achtervolging in en belde de politie. Na een achtervolging door de Binnenstad werden de verdachten respectievelijk in de Hendrikstraat en de Transvaalstraat door politieagenten aangehouden. Een politiehelikopter welke ivm een milieuvlucht in de buurt was verleende assistentie. De waarnemer dirigeerde de politieagenten naar de juiste locatie. De telefoons zijn weer terug naar de winkel. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

50 BONNEN VOOR BROMFIETSERS
DORDRECHT Op woensdag 27 oktober hield de politie met hulp van motoragenten een grote controle op brom/snorfietsen in Dordrecht. Dat gebeurde op diverse locaties: de Karel Lotsyweg, de Maria Montessorilaan, de Spuiboulevard, de Zuidendijk en de Merwedestraat. De helft van de bijna 100 gecontroleerde brom/snorfiets bestuurders kreeg een bekeuring omdat er iets niet in orde was. Ruim 30 keer bleek de snelheid van de bromfiets te hoog; daarnaast waren er bekeuringen voor het niet tonen van het bromfietscertificaat, geen helm, gladde band, onterecht voeren van oranje plaat, niet verzekerd rijden.

ALCOHOL OP HERHALING
ZWIJNDRECHT Op de Bakensteinsezoom te Zwijndrecht is in de nacht van 27 op 28 oktober een 23-jarige man uit die plaats aangehouden na een achtervolging. Politie-agenten wilden de man controleren, maar deze reed er hard vandoor met snelheden tot 100 km/u in de bebouwde kom. De man bleek onder invloed van alcohol, en was daar reeds drie keren eerder voor aangehouden. De auto was niet verzekerd en niet gekeurd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg diverse bekeuringen.