Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie waarschuwt voor oplichters

Gorinchem 28-10-2004 - De politie in de
Alblasserwaard/Vijfheerenlanden waarschuwt voor oplichting door lieden die zich voor een bank uitgeven en onder het mom daarvan de pinpas/code trachten te ontfutselen. Dit naar aanleiding van de oplichting van een bejaarde vrouw die op 27 oktober slachtoffer is geworden van een man die zich uitgaf voor een medewerker van de Rabobank. Hij kwam bij haar aan de deur aan de Van Brederodestraat te Noordeloos en kwam de pinpas controleren. Hij ging er vervolgens een flink geldbedrag mee pinnen en is spoorloos. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Het gaat om een blanke man van tussen de 40 en 50 jaar, nette verschijning en mogelijk rijdend in een donkerblauwe bedrijfsbus met geblindeerde ramen.

Waarschuwing voor zogenaamde dakdekkers
DORDRECHT- De Politie Zuid-Holland-Zuid waarschuwt voor zogenaamde dakdekkers. Deze lieden komen bij mensen aan de deur en hangen een smoes op dat ze zogenaamd het dak of de schoorsteen gerepareerd hebben . Ze presenteren dan een gepeperde rekening zonder dat er iets gerepareerd is.

Op dinsdag, 26 oktober 2004, kwamen deze lieden aan de deur bij een oude man in de Godetia. De man moest 1900 euro betalen nadat zij op het dak waren geweest. Ze waren zelfs zo brutaal dat ze met de man mee naar de bank reden omdat hij geen geld in huis had. Gelukkig is het opnemen van geld niet gelukt en vertrokken de twee dakdekkers.

De politie adviseert om alleen zaken te doen met bonafide bedrijven. Bij twijfels kan men bellen met de politie op 0900-8844 (lokaal tarief).