Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 28 oktober 2004

* MAN AANGEHOUDEN VOOR POGING DOODSLAG OP POLITIE-AGENTE

PRINS ALEXANDER - Woensdagmorgen rond kwart over tien werd een 22-jarige Rotterdammer op de Prins Alexanderlaan aangehouden, nadat hij tijdens een verkeerscontrole met een snelheid van 104 km/uur inreed op een politie-agente. De politie-agente, die bezit was met het houden van een verkeerscontrole, gaf de man een stopteken dat hij negeerde. Kort daarna werd de man aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en zijn auto werd in beslag genomen. De politie-agente raakte tijdens het incident niet gewond. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle werden in totaal 18 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen, waaronder het overschrijden van de maximumsnelheid.


* GETUIGENOPROEP NAAR AANLEIDING VAN ZINKEN VAN MUSEUMSLEEPBOOT

SCHIEDAM - De recherche van de Zeehavenpolitie is op zoek naar getuigen die woensdag in de namiddag iets verdachts hebben gezien bij de museumsleepboot Elbe, die toen afgemeerd lag aan een steiger aan de oostzijde van de Wilhelminahaven. Rond kwart over zes kwam er een melding dat de sleepboot zinkende zou zijn. Politiemensen constateerden dat het achterschip gedeeltelijk onder water stond en de museumsleepboot snel water en slagzij maakte. Met behulp van twee havensleepboten, een pompboot en enkele duikers kon echter niet worden voorkomen dat de museumsleepboot rond half negen woensdagavond zonk.
Omdat het vermoeden bestaat dat er opzet in het spel is, is de Zeehavenpolitie op zoek naar getuigen. Deze worden verzocht via 0900-8844 contact te leggen met de Afdeling Opsporing van de Zeehavenpolitie. De stichting, die eigenaar is van de museumsleepboot, zal aangifte doen.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
HOOGVLIET - Politiepersoneel van het district Zuid ontmantelde woensdagmiddag omstreeks twee uur in een pand in de Manonstraat een hennepkwekerij. Politiemensen stelden daar, naar aanleiding van anonieme tips, een onderzoek in en troffen in de kelder zo'n
1.500 hennepplanten aan. De hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en later vernietigd. Eneco-personeel sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
BARENDRECHT - Politiepersoneel hield in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan het Willem Alexanderplantsoen een 55-jarige Barendrechter aan als verdachte van huiselijk geweld. Het slachtoffer, een 41-jarige vrouw, had de politie gebeld nadat haar vriend haar met een pan op haar hoofd had geslagen. Toen de dochter van de vrouw, een negenjarig meisje, op het lawaai afkwam werd zij vervolgens door de man van de trap gesleurd en geslagen. Hierdoor liep zij vermoedelijk een hersenschudding op en werd door personeel van de AmulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De man werd ingesloten voor verhoor.


* VROUW KRIJGT MES TEGEN DE RUG EN MOET HANDTAS AFGEVEN

ROTTERDAM - Woensdagavond rond acht uur werd op het Achterwater een daar lopende 24-jarige Rotterdamse door een ongeveer achttienjarige knaap beroofd van haar handtas. De vrouw voelde plotseling een mes tegen haar rug en moest haar tas, waarin een nog onbekend geldbedrag, identiteitspapieren en persoonlijke bescheiden, afgeven.


* VERDACHTE STRAATROOF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield woensdagmiddag omstreeks half vijf in zijn woning in de Frans Bekkerstraat een 24-jarige man uit Rotterdam aan. De man griste kort daarvoor in de Verboomstraat de tas van een 76-jarige vrouw uit Rotterdam uit haar handen. Enkele omstanders zetten de achtervolging in, maar raakten de man in de Jaarsveldstraat kwijt. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de verdachte even later in zijn woning aan. De handtas die in het huis werd aangetroffen, werd teruggegeven aan het slachtoffer. De 24-jarige Rotterdammer werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De man heeft de beroving inmiddels bekend.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELEN VAN METROBEVEILINGSBEAMBTE

SCHIEDAM - Woensdagavond werd op de P.J. Troelstralaan een 25-jarige Schiedammer aangehouden, nadat deze even tevoren in een metrotreinstel een 53-jarige beveilingsbeambte had mishandeld. Het slachtoffer had de Schiedammer er in de vlakbij het station Schiedam rijdende metrotrein op aangesproken dat deze zat te roken. Daarop ontstond een vechtpartij, waarna de Schiedammer op het Stationsplein uitstapte en in een daar gereedstaande auto stapte.
Gealarmeerde politiemensen zagen de auto op de P.J. Troelstralaan rijden en zetten deze aan de kant. De 25-jarige Schiedammer werd wegens mishandeling aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Het slachtoffer liep licht gezichtsletsel op.


* CAFÉ OVERVALLEN
SCHIEDAM - Woensdagavond werd een café op de Vlaardingerdijk overvallen. Even voor middernacht kwamen twee gemaskerde mannen de zaak binnen. Een 52-jarig personeelslid en enkele bezoekers werden vervolgens bedreigd met vuurwapens, waarna de overvallers met een onbekend geldbedrag en enkele mobiele telefoons het café uitrenden en in onbekende richting vluchtten. De recherche van het district Schiedam stelt een nader onderzoek in.

Middaguitgave woensdag 27 oktober 2004

* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
BARENDRECHT - Woensdagmorgen rond kwart voor zeven kwam in de Asserstraat, ter hoogte van de IJsselmondse Randweg, een 25-jarige Rotterdammer op de fiets om het leven, toen hij werd overreden door een vrachtwagen, bestuurd door een 53-jarige man uit Waarder. Het slachtoffer, dat ter plaatse aan zijn verwondingen overleed, wilde tussen twee vrachtwagens, die de rotonde wilden oprijden, oversteken. De vrachtwagen, bestuurd door de 53-jarige man uit Waarder, reed daarbij stapvoets. De bestuurder zag de fietser, welke laatste voorrang had moeten verlenen, volledig over het hoofd en overreed hem.

Ochtenduitgave woensdag 27 oktober 2004