Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 oktober 2004


Zutphen - Auto weggenomen


In de nacht van dinsdag op woensdag (27/10) werd de auto van een 35 jarige inwoonster uit Zutphen weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de Groen van Prinstererstraat. Het betreft een bijzondere Mercedes 560 met een bornet-paarse kleur met kenteken SY-40-TT, waarvan er maar één in Nederland is.


Zutphen - Bedreigd met mes - scooter weggenomen


Woensdagavond werd rond 20.15 uur een 24 jarige inwoner uit Zutphen met geweld van zijn scooter beroofd. De man had aan de Polsbroek boodschappen gedaan bij een supermarkt en had zijn scooter naast de ingang geparkeerd. Bij buitenkomst werd hij aangesproken door drie onbekende jongens, die hem bedreigden. Eén van de drie begon steekbewegingen te maken met een mes. Hierbij raakte de 24 jarige gewond aan zijn hand. Vervolgens ging degene met het mes er met de scooter vandoor. De drie jongens droegen donkere kleding. De politie zou graag in contact komen met getuigen. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Brummen - Drinken op straat


Door de politie werden woensdag rond het middaguur twee inwoners uit Brummen bekeurd. De twee liepen over het van Limburg Stirumplein en dronken beiden bier. Hierop werden ze bekeurd.


Terwolde - diefstal motorscooter


Vanaf een oprit naast een woning aan de Kuiperstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag een motorscooter weggenomen. Het gaat om een donkerblauwe Aprillia, type SR125 met kentken MDJD91.
De motor stond afgesloten op de oprit achter een afgesloten hek.


Steenderen - Graafmachine raakt auto


Op de Paardestraat vond woensdag rond 11.10 uur een aanrijding plaats. Een 24 jarige bestuurder van een graafmachine reed tijdens werkzaamheden op weiland, achteruit de rijbaan op. Hij zag hierbij een 60 jarige automobilist uit Steenderen over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders bleven ongedeerd.


Eerbeek - Verlichting fietsers


Woensdagmorgen werd door de politie de schoolgaande jeugd op de route vanaf Eerbeek naar Zutphen gecontroleerd op het voeren van de fietsverlichting. Er werden twee fietsers bekeurd. De meeste scholieren hadden de fietsverlichting in orde.


Voorst - niet handsfree


Door het verkeerhandhavingsteam werd dinsdag gecontroleerd op de Rijkstraatweg bij de Appense rotonde. Twee bestuurders werden bekeurd voor het nier hands free bellen. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 3x te hoge snelheid, 2x geen gordel dragen en 2x veropen APK.


Zutphen - Door rood licht


Woensdag (27/10) bleek bij controle bij de brug aan de IJsselkade dat 8 bestuurders door rood licht reden. Zij kunnen allen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

Anton de Ronde



---- --