Productschap Margarine


28.10.2004

Cargill: oliën en vetten voor voeding met laag transgehalte

Cargill Refined Oils Europe heeft deze maand haar productenpakket uitgebreid met gehydrogeneerde plantaardige oliën die de stabiliteit en functionaliteit van traditionele gehydrogeneerde oliën combineren met lage gehaltes verzadigde vetzuren en transvetzuren.

Deze groep oliën, voorzien van de merknaam LosatraTM, is speciaal ontwikkeld voor de voedingsindustrie die ernaar streeft het transvetgehalte in hun producten te verlagen zonder gedwongen te zijn daarbij het verzadigd-vetgehalte al te veel te verhogen.

De productie van deze plantaardige oliën en vetten is mogelijk dankzij een innovatieve hydrogeneringstechnologie die het gehalte transvetzuren tot 80 procent verlaagt vergeleken met de traditionele wijze van hydrogeneren. Toepassing van de nieuwe technologie omzeilt het probleem dat voor transverlaging voor een vloeibare olie gekozen wordt, waarbij bv de stabiliteit onvoldoende is ( frituren / houdbaarheid), of dat voor een vet gekozen wordt, waarbij het verzadigd-vet gehalte teveel stijgt.

Cargill heeft zoveel vertrouwen in het marktpotentieel van de nieuwe oliën dat het bedrijf zijn productiefaciliteit in Hamburg speciaal voor deze producten heeft aangepast.