Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


28 oktober 2004


't Harde - Ruim 200 overtredingen bij controle A28


Op woensdag (27-10) vond er tussen 07.00-13.00 uur een grote algemene verkeerscontrole plaats op de A28 op initiatief van de Koninklijke Marechaussee, in samenwerking met onder meer politie, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de douan. In totaal kregen 208 bestuurders een bekeuring voor overtredingen, variërend van het niet kunnen tonen van de autopapieren, technische mankementen, het overtreden van de rijtijdenwet.
Een afgekeurde auto (1 jaar verlopen APK) van een 33-jarige Zwolse automobilist werd uit het verkeer genomen omdat de man nog steeds deelnam aan het verkeer.
De controles werden uitgevoerd op de parkeerplaatsen De Haere en Kraaienberg tussen t' Harde en Nunspeet..
De overtredingen van de maximum snelheid werden geconstateerd op de rijbaan 't Harde-Nunspeet, waar er van de 3939 passanten 120 een bekeuring kregen; de hoogst gemeten snelheid bedroeg en de rijbaan en Nunspeet-'t Harde, waar er van de 1317 passanten
9 een bekeuring kregen; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 140 km per uur.


Wezep - man ingesloten na bedreiging en vernieling.
De politie heeft op woensdag (27-10) een 33-jarige man uit Wezep aangehouden terzake het leksteken van autobanden van 7 auto's alsmede bedreigingen met een mes, van een 36 jarige plaatsgenoot. De man werd bij zijn woning bedreigd om nog onduidelijke redenen. De feiten werden gepleegd in de nacht van vrijdag op zaterdag (22/23-10) te Wezep. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Putten - kop-staartbotsing.

Op woensdag (27-10) vond er rond 08.40 uur een kop-staartbotsing plaats op de A28 thv parkeerplaats Dasselaar. Een 38-jarige automobilist uit IJsselmuiden kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste op zijn voorganger, een 42-jarige automobilist Oldebroek.
Deze botste op een 48-jarige automobiliste uit IJhorst die tot slot een 22-jarige automobilist uit Zwolle voor haar aanreed. Twee personen hadden nekklachten cq rugklachten , maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden overgebracht. Twee auto's moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Ermelo - inbraak bedrijf.

In de nacht van dinsdag op woensdag (26/27-10) vond er een insluiping plaats in een bedrijf aan de Smutslaan. Vermoedelijk heeft de dader via een openstaand bovenraampje het
raam er onder geopend. Meerdere kantoorruimtes werden doorzocht. Ontvreemd werden
drie computerkasten , merk HP Compac, kleur zwart.


Emst - snelheidscontrole.

De politie heeft nav klachten op woendagmiddag (27-10) weer een controle op de snelheid gehouden op de Kanaalweg onder Emst. Twee bestuurders kregen een bekeuring.
De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.


Harderwijk - schoorsteenbrand.

Op woensdag (27-10) ontstond er rond 18.00 uur schoorsteenbrand in een woning aan de
Mozartdreef. Het vuur in de haard werd snel gedoofd, maar bij de komst van de brandweer bleek er in het midden van de schoorsteen nog een brandhaard te zijn.
De brandweer heeft het vuur geblust vanaf de bovenzijde en vervolgens de schoorsteen schoon gemaakt.


EINDE BERICHTEN



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


Datum : 28 oktober 2004


UITNODIGING VOOR DE MEDIA


Na 35 jaar politiewerk, neemt de teamchef van team Heerde/Hattem, Martin ten Broeke, afscheid van het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland.
Hij maakt met ingang van 1 januari 2005 gebruik van de Tijdelijke Ouderen Regeling en gaat aansluitend met pensioen.
Ter gelegenheid hiervan wordt hem een afscheidsreceptie aangeboden, die gehouden wordt op vrijdag 5 november a.s. van 15.00 - 17.00 uur in restaurant "De Keet van Heerde", Eperweg 55 in Heerde.
Graag nodig ik u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.


B.W.F. Bultman, MPA

districtschef politie Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 548 6052



---- --