Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


28 oktober 2004


Politie zoekt getuige tasjesroof

De politie zoekt een ongeveer 20 jarige jongeman met donker haar, die zaterdagavond jl. rond 19.00 uur op de Arnhemseweg kort heeft gesproken met slachtoffer van een tasjesroof.
Een 45 jarige Apeldoornse fietste op de Arnhemseweg nabij de Kastanjehof toen er twee jongens op een rode scooter naast haar kwamen rijden en de passagier van de scooter aan de tas van de vrouw begon te trekken en daarbij riep dat de vrouw de tas los moest laten.
De vrouw hield de tas stevig vast en kwam uiteindelijk te vallen. Op dat moment ging de scooter er vandoor. De vrouw werd aangesproken door de onbekend gebleven voetganger.
De politie zou in verband met het onderzoek graag in contact komen met deze getuige.
De jongeman liep richting het station. Ook andere getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met politie via 0900-8844.


Fietsster raakt gewond

Een 73 jarige Apeldoornse raakte woensdagmiddag rond 14.05 uur gewond na een aanrijding. De vrouw fietste op het fietspad aan de Ambtsrichtersveld in de richting van het Holtrichtersveld.In een bocht botste de vrouw tegen een 69 jarige fietser Apeldoorn, die uit tegenovergestelde richting kwam. De vrouw werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Bestuurder snorfiets raakt gewond

Op de kruising Deventerstraat / Vlijtseweg vond woensdag rond 14.40 uur een aanrijding plaats. Een 18 jarige Apeldoorner reed met zijn auto over de Vlijtseweg en wilde rechtsaf slaan de Deventerstraat op. Hij zag hierbij een 62 jarige Apeldoorner op de snorfiets over het hoofden een aanrijding was het gevolg. De 62 jarige liep letsel op aan haar elleboog en werd overgebracht naar het ziekenhuis.


Auto weggenomen

Bij een woning aan de Koningspage werd in de nacht van dinsdag op woensdag (27/10) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Uit de woning werd een digitale camera weggenomen en de autosleutels. De auto, geparkeerd op de oprit van de woning, werd eveneens weggenomen. Het gaat om een grijze Opel Vectra, voorzien van het kenteken XD-VF-36.


31 bestuurders rijden te hard

De politie heeft woensdag (27/10) bij controles op de Soerenseweg 31 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 120 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 63 km. Er is hier 50 km toegestaan.


Geen gordel

Door het Verkeershandhavingsteam werd dinsdag (26/10) gecontroleerd op de Amersfoortseweg in Uddel en de Jachtlaan. Hierbij werden 4 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 1x verlopen APK, 1x niet kunnen tonen geldig rijbewijs, 4x te hard rijden, 1x niet handsfree bellen, 1x rijden onder invloed van alcohol en 1x onleesbaar kenteken.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --