Politie Zaanstreek-waterland


14:22 27-OKT-04
loc.: ZAANDAM, AMELAND

Dief aangehouden, politie zoekt eigenaar fiets

Na een melding van een bewoner van het Ameland, die bij thuiskomst een man in zijn tuin aantrof, heeft de politie een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De bewoner kon de politie vertellen dat de man was weggelopen richting de Westzijde. Op basis van het opgegeven signalement konden de agenten de verdachte op het treinstation Zaandam aanhouden. De fiets die de verdachte bij zich had bleek gestolen te zijn. De politie is op zoek naar de eigenaar van de blauwe Batavus Verona damesfiets. Deze is vermoedelijk gestolen in de omgeving eilandenbuurt/Westzijde in Zaandam of in Koog aan de Zaan.
De verdachte werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Bij de woning aan het Ameland werd niets gestolen, maar van erven en uit schuren in de buurt zijn de afgelopen weken wel meerdere keren fietsen gestolen. De politie onderzoekt of de man daar iets te maken heeft. De eigenaar van de damesfiets wordt verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-West via 0900-8844.

19:36 27-OKT-04
loc.: OOSTZAAN, KOLKWEG/ VERLENGDE STELLINGWEG

Twee gewonden bij ongeval

Na een verkeersongeval op de kruising van de Kolkweg met de Verlengde Stellingweg zijn twee personen naar het ziekenhuis gebracht. Een 43-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed op de Verlengde Stellingweg en verleende geen voorrang aan de auto die vanuit de Kolkweg kwam. Van laatstgenoemde auto raakte een 39-jarige inzittende uit Oostzaan gewond aan haar arm. Zij werd overgebracht naar ziekenhuis De Heel. De inzittende van de andere auto, een 53-jarige vrouw uit Bovenkarspel, werd overgebracht naar het Boven IJ ziekenhuis. Zij bleek geen letsel te hebben opgelopen.

20:04 27-OKT-04
loc.: PURMEREND, LOOIERSPLEIN

Vandaal aangehouden

Nadat op het Looiersplein een parkeerautomaat was vernield, heeft de politie een 15-jarige Purmerender aangehouden. Toen hij de politie in het oog kreeg, rende de jongen weg. Een controleur van de gemeente zag dat en ging er achteraan. Op de Gedempte Where aangekomen staakte de verdachte zijn vlucht en kon door de politie in de kraag worden gevat. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en zijn ouders werden door de politie ingelicht. Uit de parkeerautomaat werd geen geld gestolen.

---- --