Ingezonden persbericht


GEZAMENLIJK PERSBERICHT

Fujitsu implementeert MLS in distributiecentrum van JVC

Boom/Maarssen, 28 oktober 2004

In opdracht van het Japanse elektronicaconcern JVC gaat Fujitsu, leverancier van geavanceerde IT-oplossingen voor onder andere de logistieke markt, het Warehouse Management Systeem MLS implementeren in het distributiecentrum van JVC Logistics Europe in Boom, bij Antwerpen. De implementatie moet op 1 april 2005 gereed zijn. Daarna onderhoudt Fujitsu het systeem nog minstens vijf jaar.

In 2003 begon JVC met de selectie van kandidaten voor de levering van een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS) voor het Europese distributiecentrum (DC) in België. Op Logistica 2003, de internationale vakbeurs voor goederenstroombeheersing in november in Utrecht, vonden de eerste gesprekken met Fujitsu plaats. Deze leidden ertoe dat JVC de leverancier van MLS eerst op de longlist en later op de shortlist van kandidaat-leveranciers plaatste. Na een uitvoerig selectietraject koos het concern voor het WMS-pakket van Fujitsu.

Belangrijkste argumenten voor deze keus waren de grote logistieke kennis van Fujitsu en de brede functionaliteit van MLS. De geïntegreerde crossdocking-, stock-owner change- en douanefaciliteiten die het systeem bood, gaven uiteindelijk de doorslag. De douanefunctie was cruciaal omdat in het DC in Boom alle producten die bestemd zijn voor de Europese markt binnenkomen en vervolgens over het continent gedistribueerd worden. Naast de Douane-module schafte JVC nog zeven andere MLS-modules aan, waaronder Vrachtbeladingsplanning, ERP/MRP-interfaces, RF & Labourmanagement en Warehouse Intelligence Solution.

Het elektronicaconcern vroeg Fujitsu tevens als hoofdaannemer van het MLS-project in België te fungeren. Dit betekent dat de IT-dienstverlener ook verantwoordelijk is voor de correcte werking van de benodigde hard- en software van derden, en dus voor het goed functioneren van het complete systeem. Fujitsu werkt bij de implementatie in Boom samen met twee onderaannemers: Dell/EMC België levert de server- en storage-voorzieningen, LXE België de Radio Frequency (RF)-apparatuur. Als het project in het DC in België een succes wordt, is er een goede kans dat Fujitsu MLS ook in de andere Europese vestigingen van JVC mag implementeren.

Chris Maertens, General Manager Operations bij JVC Logistics Europe, heeft bijzonder veel vertrouwen in zowel de kwaliteit van MLS als de dienstverlening van Fujitsu: "De reputatie van MLS maakt dat we niet hoeven te twijfelen aan de functionaliteit van het systeem. En de reputatie van Fujitsu maakt dat we er zeker van kunnen zijn een goed werkend systeem te krijgen. Die wetenschap is voor ons van essentieel belang."

Wijnand Engelen, Sales Directeur van Fujitsu, ziet de implementatie van MLS bij JVC in België als een fantastische uitdaging: "We hebben daar niet alleen de kans te laten zien dat we zo'n veelomvattend systeem als MLS, inclusief douanefaciliteiten, in relatief korte tijd kunnen implementeren, maar ook dat ons systeem bij uitstek geschikt is voor het beheren en besturen van goederenstromen in een complex, internationaal opererend distributiecentrum als dat in Boom."
Corporate informatie JVC
Victor Company of Japan, Limited (JVC) is een van de grootste Japanse elektronicaconcerns. JVC wil met behulp van hoogwaardige audiovisuele technologieën en netwerken nieuwe, inspirerende vormen van communicatie via beeld en geluid creëren en faciliteren ('The Perfect Experience'). De kernwaarden van het concern zijn communicatie, creativiteit en entertainment.

JVC ontwikkelt, produceert en verkoopt audiovisuele en multimediale producten en -componenten voor zowel de consumenten- als de professionele markt. Het concern onderscheidt vijf werkterreinen: Business Components, High-Definition Displays, Network AV Systems, Digital HD Storage en Business Software & Media.

Het hoofdkantoor van JVC is gevestigd in Yokohama, Japan. Daarnaast heeft het concern 26 fabrieken in 10 landen en 35 verkoop- annex servicekantoren in 29 landen, verspreid over Azië, Europa en Amerika. JVC telt wereldwijd 35.580 medewerkers (31 maart 2004).

Meer informatie: http://www.jvc.com

Corporate informatie Fujitsu Services
Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van Fujitsu Limited, een van 's werelds grootste IT-concerns. Op het gebied van IT-services neemt Fujitsu wereldwijd de derde plaats in.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor organisaties uit diverse sectoren en levert specifieke business solutions voor de logistieke en retailmarkt. Hierbij heeft Fujitsu Services als doel de prestaties van organisaties te verbeteren, zodat zij hun klanten innovatiever, sneller, slagvaardiger en efficiënter kunnen bedienen.

Bij Fujitsu Services in Nederland (Maarssen) zijn ruim 730 IT-specialisten werkzaam. Daarvan zijn er 130 actief bij de internationale Helpdesk en het Infracentre, van waaruit op afstand IT-systemen en -infrastructuren worden beheerd. Fujitsu Services heeft samenwerkingsverbanden met onder andere Cisco, Citrix, Fujitsu Siemens Computers, HP, Microsoft en 3Com.

Meer informatie: http://nl.fujitsu.com

Voor meer informatie/fotomateriaal:
Chris Maertens, General Manager Operations JVC Logistics Europe Tel: +32 38805910 Fax: +32 3 8 805930 Email:
mailto:christiaan.maertens@jlen.jvc.be

Chantal Mens, Persvoorlichter Fujitsu Services B.V. Tel: +31 346 598 511 Fax: +31 346 568 613 Email:
mailto:chantal.mens@nl.fujitsu.com