Gemeente Roggel en Neer

28/10/2004
Extra stimulans functieverandering agrarische gronden naar natuurterrein

Gedeputeerde Staten (GS) hebben de 'Nadere Subsidieregels bevordering particulier natuurbeheer 2004' vastgesteld. Daarmee worden extra mogelijkheden geboden voor functieverandering op grond van de (rijks)Subsidieregeling natuurbeheer 2000. Het gaat daarbij om gronden gelegen in de Economisce Hoofdstructuur (EHS) en aangewezen als nieuwe natuur. GS kunnen via de tijdelijke subsidieregeling projectsubsidies verlenen voor het ondersteunen/adviseren van agrarisch ondernemers bij het verkrijgen van genoemde rijkssubsidie.
GS roepen agrarische adviesbureaus, agrarische adviesinstellingen en andere intermediaire organisaties met voldoende kennis van de mogelijkheden in het kader van de rijksregeling Natuurbeheer en van de agrarische ondernemingen in Limburg op aanvragen voor subsidieverlening in te dienen.

Meer informatie?
Voor meer informatie wordt verwezen naar de tekst van de Nadere Subsidieregels bevordering particulier natuurbeheer 2004 zoals die gepubliceerd is in het Provinciaal Blad. Deze tekst en nadere informatie ten aanzien van de regeling is op aanvraag verkrijgbaar bij de afdeling Groen van de Provincie Limburg, tel. 043-3899944 of 043-3898894.