Persberichten donderdag

's-Hertogenbosch 28-10-2004

DISTRICT DEN BOSCH

VERKEERSCONTROLES

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdag ochtend op de Van Grobbendoncklaan, Dr. Poelsstraat en het Mgr. Van Roosmalenplein verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 72 bekeuringen uitgedeeld. Negen bromfietsen waren opgevoerd, 33 maal werd de maximum snelheid overtreden (hoogst gemeten 80 km/u). Ook werden negen automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, negeren van roodlicht, verlopen APK, niet dragen van een helm, verkeerd voeren van verlichting en het niet handsfree bellen.

ONGEWENST VREEMDELING

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagochtend op de Rompertpassage een 41-jarige man met de Roemeense nationaliteit aangehouden. De man zat op straat muziek te maken. Bij controle bleek de man als ongewenst vreemdeling gesignaleerd te staan. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

BELEDIGING

s-Hertogenbosch
De politie heeft donderdagochtend een 18-jarige Bosschenaar aangehouden op het MGR. Van Roosmalenplein in zijn woonplaats. De jongen stak ene middelvinger op tegen ene politieagent. Verder was hij even daarvoor gezien op een bromfiets terwijl hij geen bromfietscertificaat heeft. Hij kon later die ochtend huiswaarts keren met twee processen-verbaal.

ONDERZOEK NAAR GROOT AANTAL VERNIELINGEN

Rosmalen
De politie is een onderzoek gestart naar een groot aantal vernielingen die plaatsgevonden hebben in de nacht van zondag op maandag 25 oktober. In die nacht is door een aantal onbekenden in de wijk De Hoevens in Rosmalen vernielingen gepleegd aan ondermeer autos en woningen. Bij woningen in ondermeer de Oude baan, de Chopinlaan, de Houtvestersstraat, de Eikakkerhoeven, de Sluiskeshoeven en de Brugmans Sint Jorisstate zijn ruiten ingegooid. Op de Kempenhoeven en op de Oude Baan moesten ruiten van autos het ontgelden. De politie roept getuigen van de vernielingen op zich te melden bij de politie Rosmalen via 0900-8844.

AANHOUDING GEZOCHTE

s-Hertogenbosch
In de nacht van woensdag op donderdag is een 34-jarige inwoner uit Vught op de Rompertpassage in s-Hertogenbosch aangehouden. Bij controle bleek dat de man nog drie dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Hij is ingesloten.

VROUW AANGEHOUDEN VOOR BEZIT PEPPERSPRAY

s-Hertogenbosch
Woensdagmiddag is een 24-jarige vrouw uit Maasbree op de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch betrapt met een busje pepperspray. De vrouw werd bij de ingang van het gerechtsgebouw onderworpen aan de gebruikelijke toegangscontrole. De verdachte is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De pepperspray. is inbeslaggenomen.

TANKSTATION OVERVALLEN

s-Hertogenbosch Woensdagavond is een 23-jarige medewerker van een tankstation aan de Aartshertogenlaan in s-Hertogenbosch overvallen. Omstreeks kwart voor acht kwam de dader het tankstation binnen. Hij de bedreigde de medewerker met een steekwapen en dwong hem de inhoud van de kassa af te geven. De dader verdween te voet in de richting van de Sonniusstraat. De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval contact op te nemen met politieteam ZO van het district Den Bosch via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DISTRICT AA & DOMMEL

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

Berlicum
De politie heeft donderdagmorgen een 48-jarige man uit Berlicum aangehouden in een opvanghuis voor verslaafden aan de Hooghei in Berlicum. De man had een 24-jarige medewerkster met de dood bedreigd en was zeer agressief. De man is ingesloten.

GEZOCHTE AANGEHOUDEN

Sint Oedenrode
Woensdagavond is op de Boxtelseweg in Sint Oedenrode een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden die nog werd gezocht door de politie. De man had een geldboete van Euro 250,= open staan, te vervangen door vijd dagen hechtenis. Aangezien de man niet kon betalen is hij ingesloten. De man had de boete gekregen voor belediging van een politieambtenaar.

CARAVAN UITGEBRAND

Schijndel
In de nacht van woensdag op donderdag is er brand uitgebroken in een caravan op een camping aan de Vijverweg in Schijndel. De 59-jarige bewoner van de caravan lag te slapen en werd wakker van het geknetter van het vuur. Hij wist de caravan te verlaten. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk. De bewoner had de nodige rook ingeademd en is ter observatie overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel. De caravan is volledig uitgebrand.

District De LeijgraafMAN TEGEN EEN BOOM

Odiliapeel Een 34-jarige automobilist uit Huizen is donderdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Middenpeelweg in Odiliapeel. De man kwam uit de richting Venray en is vermoedelijk door een stuurcorrectie met zijn auto gaan draaien. Hij kwam uiteindelijk tegen een boom aan de rechterzijde van de weg tot stilstand. Hij zat bekneld in zijn auto en moest door de brandweer bevrijd worden. De man heeft vermoedelijk meerdere fracturen aan zijn benen en is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen.

DIEFSTAL AUTO

Uden Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een rode Opel Astra weggenomen vanaf de Bertrandhof in Uden. De auto was voorzien van het kenteken FJ-LX-57 en had een opvallende gele bies aan de zijkant.

MEISJES AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Uden De politie heeft woensdagmiddag twee 14-jarige meisjes uit Uden aangehouden voor winkeldiefstal. Ze waren betrapt bij een drogisterij aan de Galerij in hun woonplaats. Een derde leeftijdsgenootje werd later uitgenodigd aan het bureau en eveneens als verdachte gehoord. De dames hadden make-up artikelen weggenomen bij deze drogisterij en eveneens bij een drogisterij aan de Marktstraat in Uden. Ze worden voorgedragen voor alternatieve strafafhandeling bij buro Halt.

FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Erp Een 47-jarige fietser uit Erp is donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising De Wasaa, Heesakker, Cruijgenstraat en Schildstraat. De man fietste over De Wasaa in de richting van de kruising. Een automobilist (leeftijd en woonplaats nog onbekend) kwam vanaf de Heesakker en sloeg linksaf De Wasaa in. Hij reed vermoedelijk door de binnenbocht en zag daarbij de fietser over het hoofd. Daarop ontstond een aanrijding. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

District Maasland

VROUW AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Heesch
De politie heeft woensdagmiddag een 38-jarige vrouw uit Oss aangehouden in een winkel aan de Cereslaan in Heesch. Volgens winkelpersoneel had de vrouw gereedschap weggenomen zonder te betalen. De vrouw ontkent echter. De politie onderzoekt de zaak.

JONGEN VERNIELT RUIT

Oss
Op de Hazenkamplaan in Oss heeft de politie een 16-jarige jongen uit Oss aangehouden. De jongen had zojuist de ruit van de voordeur van een woning in die straat vernield. De jongen had een conflict met een bewoner. Er is proces-verbaal opgemaakt en de schade zal onderling geregeld worden.

VROUW MET AUTO IN DE SLOOT

Geffen Een 30-jarige Osse is woensdagavond gewond geraakt toen ze met haar auto in de sloot belandde. Ze reed over de Kruiskampweg in Geffen en wilde vermoedelijk uitwijken voor een konijn dat de weg op kwam. Daardoor raakte ze van de weg en belandde in de sloot. De vrouw is met pijn aan haar pols, enkel en een bloedneus overgebracht naar het ziekenhuis.

District Land van Cuijk

DIEFSTAL AUTO

Boxmeer
Vanaf de Koorstraat in Boxmeer hebben onbekenden donderdagmorgen een blauwe Volkswagen Bora weggenomen. De auto was voorzien van het kenteken XN-XS-05.

RIJDEN ONDER INVLOED

Cuijk
De politie heeft donderdagmorgen een 63-jarige vrachtwagenchauffeur uit Wetteren (Belgie) betrapt op het rijden onder invloed. Hij had te veel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Verder kreeg hij een rijverbod en een proces-verbaal. De controle was op de Walstro in Cuijk.--

Te diep in het glaasje, rijbewijs ingevorderd

Cuijk Een 60-jarige automobilist uit Cuijk is woensdagavond betrapt op het rijden onder invloed. Hij had zo diep in het glaasje gekeken dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tevens kreeg hij een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal. De controle was op de Smidtstraat.