Openbaar Ministerie

                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
Parket Den Haag      
Voorlichting         
                     
Prins Clauslaan 60   
Postbus 20302        
2500 EH Den Haag     
                     
                     
Fax: (070) 381 2881  
                     
                     
www.om.nl            

Den Haag, donderdag 28 oktober 2004

2004/86

Aan de redactie


Voorlopige hechtenis verdachten betrokkenheid moord peuter verlengd


De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft op donderdag 28 oktober de voorlopige hechtenis van een 27-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn met 30 dagen verlengd. De twee worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van het driejarige dochtertje van de vrouwelijke verdachte. Het politieonderzoek naar de twee verdachten is inmiddels afgerond.

Het onderzoek heeft zich ook gericht op de langdurige mishandeling van het slachtoffer. De vrouwelijke verdachte heeft inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij het overlijden van het meisje. Uit het politieonderzoek is gebleken dat het slachtoffer in het ouderlijk huis door verstikking om het leven is gekomen. De mannelijke verdachte heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de mishandelingen van het kind. De man en vrouw zullen psychologisch en psychiatrisch worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Inmiddels heeft de politie ook een derde verdachte in de zaak - een man uit Nieuwkoop - gehoord in verband met mogelijke betrokkenheid bij eerdere mishandelingen van het meisje. Deze man zal zich te zijner tijd daarvoor voor de rechter moeten verantwoorden.

Het driejarige meisje werd in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 september in Holten dood aangetroffen in de kofferbak van de auto waarin de man en vrouw zaten.

---

De persofficier van justitie
Mw. mr. A. Rijsdorp
Telefoon (070) 381 3801

---- --


Tel: (070) 381 3801