2e persbericht van donderdag 28 september 2004

Eindhoven 28-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw gewond na rijden door rood

Een 37-jarige Eindhovense vrouw is donderdag om 11.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Hoogstraat Boutenslaan. De vrouw stak vanuit de Hoogstraat de kruising op. Zij reed door rood. Een 34-jarige man uit Geldrop reed met zijn auto over de Boutenslaan. Hij kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw is met een hoofdwond in het MMC opgenomen.

Deurne: Verkeersongeval

Een 51-jarige man uit Bakel is donderdagmorgen rond 8.00 uur gewond geraakt nadat zijn auto werd geraakt door een laadbak die op een dieplader van een vrachtauto lag. De vrachtauto, met dieplader vervoerde een shovel . De bak van de shovel raakte op de Bakelseweg een tak van een boom. De laadbak van de shovel brak af en kwam schuin in de dieplader te liggen. Een tegenligger, een auto bestuurd door het slachtoffer, werd door de uitstekende bak van de shovel geraakt. De bestuurder liep zwaar letsel op aan zijn linker arm. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur, een 41-jarige man uit Bakel, stopte verderop omdat hij zijn lading wilde controleren vanwege het contact met de boom, maar hij had niet in de gaten dat er een personenauto geraakt was. De bestuurder reed daarom terug naar zijn bedrijf om de schade op te nemen. Hij werd later door de politie aangehouden. Na zijn verhoor is hij weer naar huis gestuurd.

Best: Ramkraak

Donderdagmorgen om 5.15 uur is er ingebroken bij een winkel aan de Hoofdstraat in Best. Met een auto reden de inbrekers achteruit tegen de voordeur. Eenmaal binnen werd er een vitrinekast opengebroken. De inbrekers zijn er vandoor met een nog onbekende hoeveelheid parfum en enkele gsms.

Veldhoven: Uitslaande brand

Donderdagmorgen rond 5.00 uur brak brand uit bij een horecazaak aan de Kruisstraat in Veldhoven. Het betrof een uitslaande brand. Er was niemand meer in het pand aanwezig. Buurtbewoners moesten hun woningen verlaten en werden opgevangen bij een café in die straat. De brandweer had het vuur snel onder controle. De technische recherche heeft geconstateerd dat de brand in de meterkast ontstaan is. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Veldhoven: Auto gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is in Veldhoven op de Stinze een blauwe Ford Mondeo met het kenteken NS-NG-17 gestolen.

Vessem: Verkeersongeval

Een vrouw van achttien uit Hapert is donderdagmorgen rond 8.25 uur gewond geraakt toen ze op de Jan Smuldersstraat van de weg raakte. De vrouw reed met haar auto in de richting van Vessem. Vermoedelijk is de vrouw door slaap overmand en in een flauwe bocht rechtdoor gereden. Haar auto kwam tot stilstand in een haag bij een woning in die straat. De vrouw is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Someren: Inbraak winkel

Woensdagnacht rond 4.30 uur is ingebroken in een winkel aan het Wilhelminaplein. De inbrekers braken een raam open een binnen werd een kluisje opengebroken. Ze zijn er met de inhoud, de dagopbrengst, vandoor.

Gemert: Inbraak in kantoor

Woensdagavond is ingebroken bij een kantoor aan de Dieze in Gemert. Er werd een ruit ingegooid en de daders maakten een computer buit.

Helmond: Oneerlijke vinder aangehouden

Op het Stationsplein is donderdag om 12.00 uur een 31-jarige Helmondse vrouw aangehouden. Een 29-jarige vrouw uit Helmond had even daarvoor op de Kasteel Traverse ruim 200 euro uit haar portemonnee laten vallen. De 31-jarige vrouw liep achter haar en pakte het geld op en liep door. De 29-jarige vrouw vroeg haar het geld terug maar de vrouw liep door. De gewaarschuwde politie kon de vrouw aanhouden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Het geld had ze nog bij zich.

Deurne: Jongen betrapt bij diefstal bromfiets

Een 14-jarige jongen is donderdag om 13.35 uur op de Daalder betrapt toen hij probeerde een bromfiets te stelen. Dat gebeurde op het terrein van een bedrijf. Werknemers zagen dat. De jongen liet de bromfiets achter en de werknemers gingen achter de jongen aan. Ze pakten hem en leverden hem over aan de politie.

Valkenswaard: Geluidsinstallatie weg bij inbraak

Donderdag voor de middag is ingebroken in een woning aan de Kastanjelaan. Aan de achterkant is een raam opengebroken. Er is een geluidsinstallatie weggenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is donderdag tussen 10.20 en 11.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 217 voertuigen reden er 10 te hard. De snelste reed 78 km/u. 50 mag.