Ingezonden persbericht


Persbericht

InterNLnet sluit Voice over IP overeenkomst met Telio Noorwegen

InterNLnet is een van de eerste Internet Service Providers in Nederland die investeert in een eigen Voice over IP platform. Hiertoe is een overeenkomst gesloten met de succesvolle Noorse VoIP-operator Telio.

Nijmegen, 28 oktober 2004 - InterNLnet en Telio maken een samenwerkingsovereenkomst bekend om breedband telefonie diensten (Voice over IP) te gaan aanbieden op de Nederlandse markt. Naast het leveren van Voice over IP telefoniediensten gaan InterNLnet en Telio gezamenlijk nieuwe diensten en applicaties voor breedband telefonie ontwikkelen. InterNLnet en Telio zetten gezamenlijk een geavanceerd Voice over IP telefonie platform neer in Nederland.

InterNLnet gaat een Flatrate-telefoniedienst aanbieden. Voor een vast bedrag per maand kan de eindgebruiker ongelimiteerd lokaal en interlokaal bellen door heel Nederland. Dit vaste bedrag is inclusief abonnementsbedrag, telefoontikken en startikken. Dit Flatrate- model gaat grote besparingen voor de eindgebruiker opleveren. InterNLnet verwacht hiermee een nieuwe trend in de telefoniemarkt te kunnen neerzetten.

InterNLnet gaat de breedband telefoniedienst aanbieden aan de breedbandklanten op de diverse netwerken die zij exploiteert en verzorgd in Nederland. De telefoniedienst zal door InterNLnet ook worden ingezet in Triple Play projecten op glasvezelnetwerken. De telefoniedienst omvat standaard alle functionaliteiten die bij telefoniediensten in Nederland momenteel gebruikelijk zijn. Daarnaast is het platform uitermate geschikt voor toekomstige ontwikkelingen van nieuwe functionaliteiten.

"InterNLnet is erg blij met de mogelijkheid samen te gaan werken met een VoIP-operator als Telio," meldt Andries Mijnhardt, Algemeen Directeur van InterNLnet. "We zien deze geavanceerde telefoniedienst als een zeer logische aanvulling op onze breedband Internet dienstverlening. InterNLnet voorziet tienduizenden consumenten en bedrijven door heel Nederland van breedband Internet. Het aanbieden van deze breedband telefoniedienst biedt een significante meerwaarde voor onze klanten, is zeer eenvoudig in gebruik en kwalitatief hoogwaardig van aard. Het biedt klanten de mogelijkheid om hun bestaande telefonieapparatuur te blijven gebruiken. De samenwerkingsovereenkomst met Telio stelt InterNLnet daarnaast in staat om gezamenlijk nieuwe, innovatieve Voice over IP diensten te ontwikkelen. InterNLnet kan haar klanten daarmee de zekerheid geven dat onze telefoniediensten altijd gebaseerd zijn op leading edge technology."

"Door het sluiten van deze overeenkomst met een trendsettende ISP als InterNLnet bewijst Telio het belang van breedband telefonie-diensten in de portfolio van hedendaagse breedband Internet aanbieders," zegt Jimmie Wiklund, Vice President Business Development bij Telio. "Telio heeft de dienst zeer succesvol geïntroduceerd in Noorwegen. Telio kiest nu met zorg de trendsettende landen in Europa uit voor een verdere uitrol van breedband telefoniediensten. Nederland is een toonaangevend land op dit gebied en InterNLnet is als innovatieve ISP voor Telio bij uitstek de Partner om in Nederland de dienst mee te gaan introduceren. De telefoniedienst is uitermate geschikt voor toepassing glasvezelnetwerken die in Nederland momenteel worden ontwikkeld. De overeenkomst maakt het mogelijk voor InterNLnet in dergelijke projecten de dienst onder eigen naam te leveren op basis van Telio's proven technology platform".

InterNLnet verwacht de Flatrate-telefoniedienst commercieel te kunnen aanbieden in januari 2005.

Over Telio

Telio ( www.telio.no ) is de grootste en snelst groeiende acces-technologie onafhankelijk VoIP Provider in Europa. Het bedrijf is in private handen en het hoofdkantoor is gevestigd in Oslo, Noorwegen. Daarnaast is Telio met eigen vestigingen vertegenwoordigd in Zweden en Denemarken. Telio breidt nu ook uit met een eigen vestiging in Nederland.

In Noorwegen biedt Telio haar diensten bijzonder succesvol aan onder eigen naam. Over 2004 stapte nagenoeg iedere maand één procent van de Noorse breedbandpopulatie over op breedbandtelefonie van Telio. Naast de hoge kwaliteit van de telefoniedienst speelt het Flatrate karakter van de dienst hier een belangrijke rol. Aanvullend op het aanbieden van de telefoniedienst onder eigen naam biedt Telio het Telio Voice Production System (TVPS) op een white label basis aan aan Europese ISP's.

Onder de oprichters en adviesraad van Telio bevinden zich een aantal zeer gerespecteerde VoIP and SIP experts uit de VoIP industrie. Telio is ingericht op het aanbieden van het meest geavanceerde, multi-model breedband communicatie platform in Europa.

Over InterNLnet

InterNLnet BV (www.internl.net) is een Internet Service Provider opgericht in 1995 in Nijmegen. Gedurende dit bijna tienjarige bestaan heeft InterNLnet zich ontwikkeld tot een hoogwaardige ISP. InterNLnet BV. is een trendsettende, landelijk opererende Internet Service Provider met een brede portfolio Internetdiensten. Dit behelst onder andere Internettoegang (FttH, ADSL, SDSL, glasvezel, analoog), Hosting (websites; applicaties; streaming) en maildiensten in o.a. ASP-vorm. InterNLnet richt zich op zowel de zakelijke als consumentenmarkt.

Als technisch georiënteerd ISP heeft InterNLnet een focus op het ontwikkelen, inrichten en beheren van geavanceerde Internetdiensten van het hoogste kwaliteitsniveau. Het resultaat hiervan is dat InterNLnet een zeer brede ervaring heeft opgebouwd in het ontwerpen en beheren van Internetdiensten voor grote groepen gebruikers alsook voor groepen gebruikers die zeer snel groeien. De laatste jaren heeft InterNLnet diverse Internetdiensten en grootschalige serverparken ontwikkeld en beheerd voor externe partijen.

InterNLnet is gevestigd in Nijmegen en heeft 50 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Han Brouwers Rune Strømmen Jimmie Wiklund InterNLnet B.V. Telio Telio 024- 36 53 653 +47 21 67 35 10 +46 730 66 66 36

Han.Brouwers@interNL.net rune.strommen@telio.no jimmie.wiklund@telio.no


---- --