Gemeente Neede

Donderdag 28 oktober 2004

Opgave kandidaten tot 22 november 2004 bij comité van aanbeveling Neede kiest vrijwilliger van het jaar

In de gemeente Neede wordt wederom een vrijwilliger van het jaar gekozen. Organisaties en individuen kunnen hiervoor tot maandag 22 november 2004 kandidaten opgeven. Hierna buigt een comité van aanbeveling zich over de kandidaten. Wie uiteindelijk de titel "vrijwilliger van het jaar" in de wacht sleept wordt bekend gemaakt tijdens de openbare receptie die, aansluitend aan de "bijzondere raadsvergadering", plaatsvindt op donderdagmiddag 23 december 2004 in partycentrum 't Haantje. De titel "vrijwilliger van het jaar" wordt gehonoreerd met een oorkonde en een geldbedrag van E 250,--.

Spelregels
Om in aanmerking te komen voor de titel "vrijwilliger van het jaar" moet aan een aantal criteria worden voldaan. Er moet sprake zijn van een persoonlijk, vrijwillige en belangeloze inzet waar geen geldelijke beloning tegenover staat. De vrijwilliger moet in de gemeente Neede wonen of het vrijwilligerswerk uitoefenen ten behoeve van de inwoners van de gemeente Neede. Er moet sprake zijn van een bijzondere inzet gedurende meer jaren of van een bijzondere (eenmalige) activiteit of van bijzondere omstandigheden. Maximaal één, individueel persoon per jaar komt in aanmerking.

Comité van aanbeveling
In het comité van aanbeveling hebben zitting mevrouw M.M. Essink uit Rietmolen, mevrouw M. Schukkink uit Lochuizen, de heer G. Geerdink uit Noordijk en de heren B. te Lintelo en T.J. de Groot uit Neede. Burgemeester drs. M.J. van Beem is voorzitter van het comité.

Aanmelding
Tot maandag 22 november 2004 kunnen kandidaten worden opgegeven. Dit kan door gebruik te maken van een aanmeldingsformulier dat verkrijgbaar is bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon 288864. Opgave kan ook door middel van een brief. Hierin moet dan wel worden vermeld welke activiteiten de vrijwilliger verricht, hoelang dit vrijwilligerswerk wordt verricht en waarom de vrijwilliger in aanmerking komt voor de onderscheiding. Ook naam, adres en telefoonnummer van zowel de kandidaat als de aanmelder moeten worden vermeld.

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl

H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

---- --