KAS BANK

KAS BANK blijft bij beter resultaat 2004 10/28/2004

Persbericht 28 oktober 2004

De ontwikkeling van de nettowinst in het derde kwartaal was met EUR 4,5 miljoen
conform onze eerder uitgesproken verwachting. Dit resultaat is veel beter dan dat van het derde kwartaal van 2003. Toen werd een nettowinst van EUR 3,3 miljoen behaald, maar daar was een belastingmeevaller van EUR 2,2 miljoen in verwerkt. De verbetering van de winst in het derde kwartaal is vooral te danken aan een gezonde groei in provisies (+15%), een lastenverlichting van 3% en een bijzondere bate van EUR 0,5 miljoen netto.
In Duitsland heeft KAS BANK de intra-Duitse Xontro afwikkelingsvariant, die vooral door de kleinere Duitse beurzen wordt gebruikt, op geautomatiseerde wijze opgenomen in het productaanbod. Daarmee is het aanbod aan Duitse effectenbanken voor Duitse- en crossborder afwikkeling van on- en off- exchangetransacties op é&eacuten elektronisch platform compleet en bovendien prijstechnisch interessant. Wij verwachten daarom meer Duitse professionele instellingen als cliënt te acquireren.

Inmiddels is meer zicht op het effect dat de invoering van IFRS op de gerapporteerde pensioenlasten zal hebben, als het huidige stelsel van volledige eindloonregeling onveranderd zou blijven. Er zou dan met een extra lastenpost van circa EUR 4 miljoen per jaar rekening moeten worden gehouden. Echter, de vennootschap zal binnenkort met het pensioenfonds overleggen, om het huidige eindloonstelsel te wijzigen naar een getrapt stelsel van eindloon en middelloon, waardoor de lasten lager en beter voorzienbaar zijn dan in het huidige stelsel. Daardoor kan het nadelige effect van IFRS in de volgende jaren lager worden en circa EUR 3 miljoen bruto bedragen. Over een en ander zal in de komende maanden naar verwachting meer duidelijkheid komen.