Gemeente Hoorn


Uitreiking Kunst- & Cultuurprijs 2003

Persbericht d.d.: 26 oktober 2004

Wethouder Tonnaer maakt op donderdag 28 oktober de winnaar van de Kunst- en Cultuurprijs 2003 van de gemeente Hoorn bekend en overhandigt de bijbehorende prijs. Dit jaar vindt voor de tiende keer de uitreiking van de Kunst- en Cultuurprijs plaats. Er zijn 12 kandidaten genomineerd.

Genomineerden
De genomineerden voor de Kunst- & Cultuurprijs 2003 zijn: Wim Zwijsen, Albert de Graaf, Historisch Museum Turkije - Nederland, Theater 't Pakhuis, Hotel Mariakapel, Sebastiaan Hol, Jazz Affairs, Vereniging het Carillon, Hendric van Doorn, Nico Sijs, Oranjevereniging Blokker - Oosterblokker, en Stichting Stadsherstel.

Prijs
De winnaar ontvangt een bedrag van EUR 2.500,00 en een kunstwerk van de Hoornse kunstenaar J. Christiaan Heydenrijk. De prijs wordt uitgereikt op 28 oktober 2004 om 16.00 uur in het Statenlogement, Nieuwstraat 23 te Hoorn.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit de volgende personen: Ineke van den Horn, directeur van de Blauwe Schuit; Vera Commandeur, oud-voorzitter van Koninklijke Zangvereniging Sappho; Jaap Nieweg, directeur van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik; Jose van Amstel, directeur van Galerie de Kunstsalon; Peter de Rijcke, Hoorns beeldend kunstenaar.

Waardering
Veel mensen zetten zich als vrijwilliger al jaren in voor de kunst en cultuur in Hoorn. Zij doen dit alleen of in verenigingsverband. Om haar waardering uit te spreken voor het werk dat deze personen en instellingen verrichten, heeft de gemeente Hoorn in 1994 de Kunst- en Cultuurprijs ingesteld. Sindsdien is de prijs jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instelling die zich, veelal op vrijwillige basis, inzet voor de kunst en cultuur in Hoorn in de ruimste zin van het woord. De prijs kan worden uitgereikt voor het organiseren van een evenement, het schrijven van een opzienbarend boek of een andere bijzondere prestatie op het gebied van kunst en cultuur.

Eerdere winnaars
Het is de tiende keer dat de prijs wordt uitgereikt. De eerdere winnaars waren: Feiko de Leeuw (1994), Aaltje Kuiper (1995), Dirk Beemster (1996), Vereniging Oud Hoorn (1997), Peter Dorleijn (1998), Stichting Filmhuis Hoorn (1999), Aukje Broers (2000), de band Johan (2001) en Toon van de Wijdeven (2002).
---