PvdA afdeling Groningen


Politiek café: "Visie op welzijn"
Hoever gaat de eigen verantwoordelijkheid voor ieders welzijn.


Politiek café: "Visie op welzijn".

Over het thema "visie op welzijn" houdt de PvdA een politiek cafe in de Wolthoorn op dinsdag 19 oktober 2004 om 20.00 uur. De inleiding wordt verzorgd door Henk de Vos, socioloog aan de RUG.

De socioloog Etzioni inspireert Balkenende in het debat over waarden en normen. Een gemeenschappelijke oriëntatie (op waarden en normen) is van groot belang stelt hij. We vragen de heer Henk de Vos om dat te komen toelichten.

Hoever gaat de eigen verantwoordelijkheid voor ieders welzijn (liberale visie?), welke rol vervullen maatschappelijke organisaties en verbanden (CDA) en wat is de rol van de overheid (sociaal democratie).

Eddie van Hierden, directeur van het provinciaal ontwikkelingsinstituut CMO (Centrum voor maatschappelijke ontwikkeling), geeft zijn visie op welzijn. Instellingen en politiek vertegenwoordigers uit stad en provincie worden gevraagd te reageren.

Op 28 oktober a.s. houdt de gemeente een debat over dit thema met raadsleden. De bijdrage uit dit politiek café wordt door de PvdA-raadsleden daarin meegenomen.

Wim Wildeboer
Bijeenkomst Agenda
Datum dinsdag 19 oktober 2004
Aanvang 20.00 uur
Locatie Wolthoorn & Co Café, Turftorenstraat 6, Groningen