Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/10/04 Prins van Oranje en Prinses Máxima eregasten bij galaconcert Association Femmes dEurope te Brussel

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden zijn donderdag 28 oktober 2004 in de Koninklijke Muntschouwburg te Brussel eregasten bij een galaconcert van het Nederlands Blazers Ensemble voor de Association Femmes d'Europe. Het concert wordt ook bijgewoond door Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Constantijn en Prinses Laurentien.

Association Femmes d'Europe is een internationale filantropische vereniging in Brussel. De vereniging organiseert twee keer per jaar een galaconcert ten bate van haar humanitaire projecten. Femmes d'Europe verleent steun aan instellingen die weinig overheidsgelden ontvangen. De bijeengebrachte fondsen worden verdeeld over projecten in Europa en ontwikkelingslanden die zich bezighouden met onder meer educatie en gezondheid. Een deel van het geld wordt gereserveerd voor noodhulp.

Bij de vereniging zijn 1250 vrouwen uit alle Lidstaten van de Europese Unie en de EFTA-landen aangesloten. De organisatie staat onder beschermheerschap van de Permanente Vertegenwoordiger van Nederland bij de Europese Unie en van de Nederlandse Ambassadeur in België.