BOUWRADIUS

GA vakkundig en gezond aan het werk

'GA vakkundig en gezond aan het werk'
Dagen voor de Gespecialiseerde Aanneming in de regio

Opleidingsbedrijf Doetinchem B.V. organiseert op 28, 29 en 30 oktober in Doetinchem de Dagen van de Gespecialiseerde Aanneming. Dit driedaagse evenement maakt deel uit van de landelijke GA-campagne die in het kader van het WERKGOED Jaar van de Metselaar en de campagne 'GA vakkundig en gezond aan het werk' wordt georganiseerd. De aftrap van de landelijke campagne heeft op 3 september jl. plaatsgevonden bij het Bouwopleidingscentrum BGA in Boxtel.

De GA-campagne is erop gericht instroom, scholing en gezond en veilig werken in de diverse gespecialiseerde bouwbranches te bevorderen. In de campagne zijn betonreparatie, rietdekken, dakdekken hellende daken, kitverwerken, tegelzetten, steigerbouwen, metselen, voegen en betonstaalverwerken vertegenwoordigd.

Programma
Het programma van de GA-dagen bij Opleidingsbedrijf Doetinchem B.V. ziet er veelbelovend uit. Er is van alles te zien en te doen. Voor ieder beroep is een eigen plein ingericht, waar leveranciers de nieuwste machines en gereedschappen in elk van de vertegenwoordigde vakgebieden demonstreren. De bezoekers zien er demonstraties van machinaal betonstaalverwerken en kwartsstofvrij werken met een haakse slijper. Bovendien maken ze kennis met de nieuwste technieken op het gebied van tegelzetten, kitten, metselen, betonreparaties en steigerbouw. Verder zijn er demonstraties met de mechanische voegspijker, dak- en rietdekken en noem maar op! Uiteraard mogen de bezoekers alles ook zelf uitproberen.

Scala van activiteiten
Tijdens de GA-dagen in Doetinchem staat de bezoekers een scala van activiteiten te wachten. Op donderdag en vrijdag zijn er voor het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven demonstraties, workshops en 35b-cursussen. Vrijdag start een spannende tweedaagse metselwedstrijd voor duo's van vakvolwassenen en leerlingen. De prijsuitreiking is op zaterdag om 14.00 uur. Die dag zijn er ook workshops voor bedrijven over het nieuwe, unieke project 'Hulpmiddelen Helpen', waarvoor bedrijven zich ter plaatse kunnen inschrijven. Zaterdag 30 oktober is een dag voor de hele familie. Er zijn dan ook speciale activiteiten voor kinderen en worden er wedstrijden met leuke prijzen georganiseerd. Ook een bezoek aan de vele informatiestands is beslist de moeite waard. De bezoekers kunnen er alle informatie krijgen over fitheid, gezond en veilig werken, arbodiensten, brancheverenigingen en nog veel meer.

Gratis
Iedereen is deze dagen welkom bij Opleidingsbedrijf Doetinchem B.V., Gildenstraat 27, Doetinchem (industrieterrein Verheulsweide). U kunt 28 en 29 oktober terecht van 9.00 tot 17.00 uur, zaterdag 30 oktober van 9.00 tot 15.00 uur.
Toegang, activiteiten, consumpties en parkeren zijn gratis. Weer of geen weer, het programma gaat altijd door. GeĂŻnteresseerden kunnen zich vooraf of op de dag zelf aanmelden. Voor meer informatie over de activiteiten, aanmelding voor workshops of deelname aan de metselwedstrijd kan men ook bellen of mailen naar T (0314) 345 155, volw@opleidingsbedrijf-doetinchem.nl

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie: