Gemeente Haarlem


26 oktober 2004
CS/Bestuursondersteuning

279/2004
Gemeente Haarlem

Persbericht


ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 28 OKTOBER 2004, 16.00 UUR


De penning van verdienste van de gemeente Haarlem wordt uitgereikt aan:

Naam : de heer G.J. (Ger) Loogen
Uitreiking door : wethouder J.J. Visser
Datum : 28 oktober 2004
Tijd : vanaf 16.00 uur, tijdens zijn afscheid als werknemer van de
gemeente Haarlem
Plaats van uitreiking : Café 'Het Meisje Met De Blonde Haren',
Schalkwijkerstraat 23 zwart


Wethouder J.J. Visser reikt donderdag 28 oktober de penning van verdienste van de stad Haarlem uit aan de heer Ger Loogen. Het college van B&W heeft besloten de heer Loogen de penning toe te kennen vanwege de grote en langdurige maatschappelijke inzet die hij zowel buiten als binnen zijn dienstverband bij de gemeente Haarlem heeft getoond.

De heer Loogen heeft een intensieve betrokkenheid bij het jeugdwerk in Nederland. Dit heeft hij gestalte gegeven via de Scouting en het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. De heer Loogen is sinds jonge leeftijd actief als jeugdleider bij de Haarlemse Scouting. Hij begeleidde meer dan 25 jaar zomerkampen. Op dit moment is hij actief als secretaris van het groepsbestuur en voorzitter van het stichtingsbestuur van Waterscouting Marco Polo in Haarlem. Daarnaast is de heer Loogen bij Jantje Beton sinds een lange reeks van jaren actief bij de organisatie van collectes, maar ook bij het collecteren zelf.

Binnen de gemeentelijke organisatie zette de heer Loogen zich zeer meer dan 25 jaar actief in voor de belangen van het gemeentelijk personeel. Zo was hij lange tijd actief in de Ondernemingsraad van de sector Stadsbeheer en de laatste jaren in het Georganiseerd Overleg van de gemeente.

De penning wordt uitgereikt tijdens het afscheid van de heer Loogen van de gemeente Haarlem, na een dienstverband van 42 jaar.

Eduard Terpstra,
023-5113147

---- --