GWK TRAVELEX

Introductie GWK Travelex in Nederland

Introductie GWK Travelex in Nederland
Wisselspecialist verlegt zijn grenzen

Diemen, 28 oktober 2004 - Vandaag vond de introductie plaats van GWK Travelex, de naam waaronder alle activiteiten van Travelex in Nederland, na de overname van GWK Bank, worden voortgezet. Met de acquisitie van GWK verkrijgt Travelex een leidende positie op de Nederlandse markt van vreemde valuta en cash geld dienstverlening. Als onderdeel van 's werelds grootste wisselbedrijf ontstaan er voor GWK Travelex in Nederland nieuwe groeimogelijkheden, in het bijzonder de zakelijke markt.

Lloyd Dorfman, CEO en Chairman van Travelex, ziet verschillende kansen in Nederland: 'Wij zijn verheugd een organisatie met zo veel traditie en expertise toe te kunnen voegen aan ons internationale netwerk. Travelex heeft ambitieuze groeidoelstellingen, die wij enerzijds willen verwezenlijken door strategische overnames en anderzijds door bestaande en nieuwe markten te ontwikkelen. De overname van GWK past uitstekend binnen onze business strategie'

Groeikansen op zakelijke markt
Naast het bestaande netwerk van kantoren zijn geldautomaten, de dienstverlening aan banken en bedrijven en het verzorgen van buitenlandse betalingen de kernactiviteiten van GWK Travelex. Groeikansen worden met name gezien op de zakelijke markt. Ondanks de invoering van de euro en digitalisering van het betalingsverkeer blijken veel bedrijven en instellingen behoefte te hebben aan een partner die oplossingen biedt op het gebied van cash geld management en betalingen.

Saskia van Opijnen, Managing Director van GWK Travelex: 'De ervaring die onze nieuwe aandeelhouder heeft op dit terrein en de bereidheid om te willen investeren in het verder ontwikkelen van de Nederlandse markt bieden GWK Travelex nieuwe mogelijkheden voor de toekomst. Een concreet voorbeeld is het product CFX (commercial foreign exchange), dat met name het midden- en kleinbedrijf een praktische oplossing biedt voor het snel en eenvoudig internationaal overmaken van geld. Dit is momenteel het snelst groeiende product van Travelex en zal in de eerste helft van 2005 in Nederland geïntroduceerd worden.'

Openingshandeling op Utrecht Centraal
Lloyd Dorfman en Saskia van Opijnen openden vanmorgen de eerste, volledig in GWK Travelex uitgevoerde vestiging in de stationshal van Utrecht Centraal. Met het slaan van een speciale gelegenheidsmunt smeedden zij op symbolische wijze beide organisaties aaneen. De komende maanden zullen alle vestigingen van GWK en Travelex worden voorzien van de GWK Travelex huisstijl.

Over GWK Travelex
GWK Travelex is de expert voor betalingen en cash geld en waardeproducten voor particulieren en bedrijven. GWK Travelex is ontstaan na de overname van GWK door Travelex eind 2004. GWK Travelex heeft circa 50 vestigingen, die zich bevinden op de grotere NS-stations, Schiphol Airport, in het centrum van grote steden en langs de Nederlandse grens. De vier kernactiviteiten van GWK Travelex zijn: 1) netwerk van kantoren (het wisselen van valuta, internationale money transfers, verzilveren van coupons, contante betalingen en andere loketdiensten); 2) exploitatie van geldautomaten; 3) dienstverlening op het gebied van cash geld aan banken en andere bedrijven; 4) Buitenlandse betalingen. Kijk voor meer informatie op: www.gwktravelex.nl.

Over Travelex
Travelex is het grootste gespecialiseerde wisselkantoorconcern ter wereld, met ruim 650 kantoren en 16.000 zakelijke klanten. Behalve in toeristische en zakelijke centra bevinden de Travelex-vestigingen zich op belangrijke locaties in havens en stations en op luchthavens over de hele wereld. Zo'n 1,3 miljard luchtvaartpassagiers, dat is ongeveer 40% van alle passagiers, komen jaarlijks op luchthavens waar Travelex gevestigd is (waaronder Londen, New York, Hongkong, Frankfurt en Sydney). Travelex is buiten de bankwereld de grootste aanbieder van zakelijke valutawisseldiensten en verzorgt geïntegreerde oplossingen ten behoeve van zakelijke klanten. Tevens behoort de groep tot de grootste partijen op het gebied van aan banken en reisbureaus uitbestede reisgelden. In Europa heeft Travelex tevens vestigingen in België, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Malta, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Kijk voor meer informatie op: www.travelex.com.

Neem voor meer informatie contact op met:
Paul Adels, Communicatiemanager, tel. +31 (0)20 569 07 82.

Een foto van de openingshandeling is te verkrijgen via ANP Photo op 28ste oktober vanaf 12.00 uur.

GWK Travelex Hoofdkantoor
Wisselwerking 2-6, 1112 XK Diemen-Zuid
Postbus 721, 1000 AS Amsterdam
Nederland

28 okt 04 07:00