Ingezonden persbericht


Persbericht embargo tot donderdag 28 oktober 12.00 uur

Beïnvloeden is meer dan een leuke TV spot

Kernbetoog tijdens Nationaal Trappers Congres 2004,

"Gedrag in Beweging"

donderdag 28 oktober Terminal IJmuiden Cruiseferry Queen of Scandinavia .

Aanvang 09.00 uur. Eindtijd 16.30 uur.

Fietsmobiliteit uit Lemmer organiseert donderdag 28 oktober aanstaande onder de titel "Gedrag in beweging!? Van beïnvloeden naar veranderen", haar Tweede Nationaal Trappers Congres. Trappers is een beloningssysteem, speciaal voor de fietsende forens en slim gekoppeld aan de noodzaak vaker te bewegen. Gedurende dit P&O vakcongres wordt dieper ingegaan op de betekenis van fietsen naar het werk en de relatie naar actueel gezondheidsmanagement.

De opening wordt door Lid Provinciale Staten Noord-Holland, Cees Broekhoven verzorgd. Dagvoorzitter Jan van Eeden leidt het congres vervolgens in goede banen. De programmaopzet voorziet in concrete praktijkadviezen met betrekking tot de vraag hoe mensen, medewerkers, zijn te bewegen meer te bewegen dan voorheen ."Beïnvloeden is meer dan een leuke TV spot" stelt vervoerspsycho- loog Dr. Gerard Tertoolen, in zijn betoog.

Tot de inleiders horen voorts TNO arbeids- en organisatiekundige Heather Grifioen, HRM adviseur Renée Heren, organisatiekundige Han Noten en zelfstandig onderzoeker Ben Tiggelaar. Direct na de lunch krijgt het congres hoog bezoek uit Brussel: Trappers in een breder Europees perspectief.

Naast lezingen en samenspraken wordt het Trappers Certificaat uitgereikt. Dit certificaat wordt toegekend aan bedrijven die hun actieve betrokkenheid bij invoering en toepassing van een gezonde bedrijfsvoering realiseren door Fietsen naar het werk te Belonen. Dit jaar zijn dat: TweeSteden Ziekenhuis Tilburg en Waalwijk, Giant, Coöp. Ver. 3P Service u.a., Christelijke Hogeschool Windesheim, St. Maartenskliniek, Analytico b.v, Nationale Fiets Groep b.v. en het Academisch Ziekenhuis Maastricht.

Het congres wordt gecompleteerd door de uitreiking van de tweede "Trappers Trofee" aan het bedrijf dat in de opvatting van Fietsmobiliteit bv maximaal actief en innovatief gebleken is in het belonen van gedrag. Een eer die Lease Plan past omdat zij 65 van haar lease-auto's met een Belonitor (in-car apparatuur) gaat uitrusten.Wanneer de berijders zich aan de geldende maximum snelheid houden en voldoende afstand bewaren sparen zij punten. Deze punten kunnen zij voor belevenissen inwisselen.

Trappers, wat zijn dat.

Over het nieuwe beloningssysteem voor de fietsende forens.

Het fietsbeloningssysteem Trappers van Fietsmobiliteit b.v. werd, tijdens het congres van Vervoer Management Nederland in Zutphen, geïntroduceerd. De fiets van een werknemer wordt voorzien van een tag (zender). Bij de werkplek wordt een reader (ontvanger) geplaatst. Onderdeel van een systeem dat het mogelijk maakt individueel fietsgebruik voor woon-werkverkeer eenvoudig en betrouwbaar te registreren, te administreren en centraal te verwerken. Elke registratie levert de werknemer Trappers (fietspunten) op, waarmee hij of zij al fietsend een aantrekkelijke beloning opbouwt. Werknemers bepalen zo zelf het voordeel dat zij jaarlijks bij elkaar fietsen. Vaker op de fiets komen betekent immers meer Trappers en dus een grotere beloning. Bovendien bestaat er een koppeling met internet, waardoor het persoonlijke saldo op elk moment opgevraagd kan worden. Voor velen een extra stimulans.

Einde bericht


---