Persbericht

AEGON

AEGON verwacht de activiteiten van Transamerica Finance Corporation op het gebied van leasing van zeecontainers en Europese opleggers te zullen verkopen

AEGON N.V. maakt bekend de verkoop te verwachten van Transamerica Finance Corporation's (TFC) activiteiten op het gebied van leasing van zeecontainers en Europese opleggers, in twee afzonderlijke transacties.

De activiteiten op het gebied van leasing van zeecontainers vertegenwoordigen activa van USD 1,1 miljard. Het leasebedrijf van Europese opleggers vertegenwoordigt USD 0,4 miljard in activa. De verwachting is dat de transacties voor het einde van het jaar 2004 zullen worden afgerond en dat deze geen wezenlijke invloed zullen hebben op het eigen vermogen.

De bedrijfsonderdelen die verkocht zullen worden, zijn in 1999 verkregen als onderdeel van AEGON N.V.'s acquisitie van Transmerica Corporation. De verkoop van TFC's activiteiten is geheel in overeenstemming met de strategie van AEGON om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten, zijnde levensverzekeringen, pensioenen en daaraan gerelateerde spaar- en beleggingsproducten. AEGON heeft reeds in 2003 TFC's Real Estate Tax en Flood Hazard Certification activiteiten aan First American Corporation verkocht en in januari 2004 de verkoop afgerond van het merendeel van TFC's bedrijfsfinancieringsactiviteiten aan GE Commercial Finance.

Den Haag, 28 oktober 2004

---

Voor nadere informatie:

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 88 93
e-mail