KENTUCKY FRIED CHICKEN

Apeldoorn gek op kip: KFC plaatst enorme kippenvoetstappen

PERSBERICHT

Ruim 80% van de inwoners van Apeldoorn eet graag kip: Apeldoornse Kentucky Fried Chicken (KFC) toont inwoners Apeldoorn met honderden enorme kippenvoetstappen de weg naar hun kipspecialiteitenrestaurant

50% van de inwoners van Apeldoorn geeft de voorkeur aan het eten van kip boven vlees of vis. Vooral een gebakken en gemarineerd stuk kipfilet is populair. Ook blijkt dat 80% van de mannen en vrouwen graag kip kluift. Een onderzoek onder honderden mensen uit Apeldoorn heeft dit aangetoond. Ook werd duidelijk dat één op de drie inwoners niet weet dat er in Apeldoorn een Kentucky Fried Chicken (KFC) kiprestaurant is en al helemaal niet waar het restaurant zich bevindt. Deze onderzoeksresultaten zijn voor KFC aanleiding om de bewoners van Apeldoorn op een ludieke manier de weg naar hun favoriete maaltijd te wijzen. Hiertoe heeft de vestiging in Apeldoorn vannacht honderden enorme kippenpoten met verf geplaatst vanaf het tankstation voor de KFC vestiging aan het Rietveld richting het centrum.

'Apeldoornse kipliefhebber mist kansen'
'De resultaten uit dit onderzoek geven aan dat er nog te veel kansen gemist worden door zowel de Apeldoornse kipliefhebber als KFC. Want hoewel mensen gek zijn op kip, blijken ze de weg naar een kipspecialiteitenrestaurant zoals KFC niet eens te weten. Wij vonden dit te gek voor woorden en de hoogste tijd om ze dus een handje te helpen bij het vinden van de weg,'aldus Eric Voges van KFC Nederland.

Liever kip dan vlees of vis
Het kiponderzoek dat in Apeldoorn onder honderden respondenten is gehouden, maakt duidelijk dat kip voor veel mensen onderdeel uitmaakt van hun favoriete maaltijd. Ruim 80% van de mannen en vrouwen zegt graag kip te eten. Ook vindt 64% van de mannen en 69% van de vrouwen kip gezonder dan vlees en vis. En wie denkt dat Nederlanders niet graag kluiven heeft het mis. Van zowel de mannen als de vrouwen kluift 80% bij het eten van een kippenpoot. Mensen geven als belangrijkste reden voor hun voorkeur voor het eten van kip op dat ze het gewoon lekker vinden. Vrouwen vinden het feit dat kip mager en gezond is ook erg belangrijk. Dit is voor mannen weer minder belangrijk. Geconcludeerd kan worden dat inwoners van Apeldoorn echte kipliefhebbers zijn.

EINDE BERICHT