C/TAC


P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 28 oktober 2004

Meer opdrachten en hogere omzet voor Ctac in derde kwartaal

Ctac bouwt verder aan SAP Powerhouse

SAP-dienstverlener Ctac maakt bekend dat over het derde kwartaal 2004 een omzet is gerealiseerd van EUR 2,9 miljoen, een stijging van 16% ten opzichte van het derde kwartaal 2003. Over de eerste negen maanden van 2004 steeg de omzet met 12,5% tot EUR 9,0 miljoen, tegenover EUR 8,0 miljoen over de vergelijkbare periode in 2003. De stijging wordt veroorzaakt door een over de gehele linie toenemende vraag naar de dienstverlening van Ctac. Het nettoresultaat in het voor ICT-dienstverleners seizoensmatig minder sterke derde kwartaal bleef door de matige bezetting bij Consulting Services licht negatief. Ctac verwacht dat in het vierde kwartaal een hogere omzet en een beter resultaat kan worden gerealiseerd dan in afgelopen derde kwartaal.

In de afgelopen maanden heeft Ctac in het kader van haar "SAP Powerhouse" strategie twee belangrijke stappen gezet. Na de succesvolle introductie van mYuice begin dit jaar, dat zich richt op het Midden- en Klein Bedrijf (MKB), was de recente overname van 11 retail SAP-consultants van TDS Nederland per 1 oktober 2004 voor Ctac een volgende stap.

Voorzitter Raad van Bestuur van Ctac, Henny Hilgerdenaar: "Alhoewel het zich dit kwartaal nog niet heeft vertaald in een positief netto resultaat hebben we in de afgelopen negen maanden wel een duidelijke stijging van de vraag naar onze dienstverlening gezien. De implementatie van onze "SAP Powerhouse" strategie, met de succesvolle start van onze dochteronderneming mYuice, heeft daar zeker aan bijgedragen. De versterking van onze retail activiteiten door de overname van elf consultants is ook een belangrijk onderdeel in het kader van deze strategie, die er op gericht is om via een aantal "dochterbedrijven" met een specifieke markt- en productfocus een bepaalde niche te bedienen. In de SAP-markt is specialisme vereist omdat deze markt te complex is om alles te kunnen doen. Naast focus op het MKB via onze dochter mYuice, hebben we nu dus ook focus op de retail branche."

Operationele ontwikkelingen

Application Management
De omzet van de SAP-beheeractiviteiten van Ctac liet over de eerste negen maanden van 2004 een lichte groei zien. Nieuwe beheerklanten in het derde kwartaal zijn onder andere De Harense Smid en Mammoet.

Consulting Services
De omzet bij de SAP-consulting activiteiten daalde in de afgelopen negen maanden licht, met name doordat er geen grote (implementatie)projecten waren. De meeste projecten hebben betrekking op de verdere verbetering en optimalisatie van de bestaande SAP-omgeving, zoals release-upgrades, inrichting van nieuwe SAP-modules en functionele/technische verbeteringsprojecten. Ctac heeft in het derde kwartaal hiervoor opdrachten verkregen van zowel nieuwe klanten als bestaande klanten (onder andere Heineken, Avebe, Xella Cellenbeton, Hermex en Sekisui).

mYuice
De start van dochteronderneming mYuice is succesvol verlopen. Het bedrijf telt inmiddels 15 MKB-klanten en 9 medewerkers. Bij een 8-tal klanten wordt SAP als volledig nieuw ERP-systeem geïmplementeerd. Nieuwe opdrachten in het derde kwartaal zijn verkregen van MLT, Skantrea en Pierre de Jonge.

Vooruitzichten
Op basis van de huidige gang van zaken is de verwachting dat het vierde kwartaal 2004 een beter kwartaal zal worden dan het afgelopen derde kwartaal. Omdat het nog onduidelijk is hoe de markt zich verder zal ontwikkelen blijft Ctac terughoudend met het geven van een meer concrete verwachting voor het hele jaar. Op basis van haar huidige solide financiële positie en haar sterke positie op de Nederlandse SAP-markt blijft Ctac optimistisch over haar groeikansen.

/ / / / / / / / / /

Profiel Ctac

Ctac is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Activiteiten bestaan uit implementatie van SAP-systemen, optimalisaties van bestaande SAP-systemen en beheer en hosten van SAP-systemen. De onderneming is SAP Service Partner en de grootste SAP-reseller in Nederland voor middelgrote ondernemingen. Tot de klantenkring van Ctac behoren meer dan 100 organisaties in handel, industrie, retail, zakelijke dienstverlening, (semi-) overheid en universiteiten.

Ctac had per 30 juni 2004 114 medewerkers in dienst. De onderneming is gevestigd in 's-Hertogenbosch (Nederland).

Ctac is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in het Next Economy segment van Euronext.



C/TAC