Eemland zuid, 08.15 uur

Utrecht 28-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vier verdachten voor openlijke geweldpleging

WOUDENBERG Na aanleiding van een publicatie in de media over mishandeling van personeel van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat hebben uiteindelijk vier verdachten in de leeftijd van 18 t/m 23 jaar uit Woudenberg en Scherpenzeel zich gemeld bij het politiebureau in Leusden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging.

In de nacht van zaterdag 16 oktober op zondag 17 oktober zijn twee medewerkers omstreeks 24.00 uur gewond geraakt nadat een aantal verdachten een personeelslid hadden mishandeld. De verdachten waren ontevreden omdat zij geen bier mochten drinken in de horecagelegenheid. De eigenaar heeft geen vergunning voor het schenken van alcohol. Toen de verdachten in het pand alsnog wilden drinken ontstond een handgemeen op straat waarbij de personeelsleden verwondingen opliepen. Een van de personeelsleden liep een slagaderlijke bloeding toen hij een ruit insloeg om zijn collega te hulp te schieten. De ander liep door de mishandeling blauwe plekken en schaafwonden op.

Overval

AMERSFOORT In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 oktober werd een gewapende overval gepleegd.

Rond 01.35 uur bevond een nachtportier, een 22-jarige man uit Amersfoort, van een bedrijf aan de Utrechtseweg zich bij de ingang van het bedrijf. Plotseling zag hij dat twee mannen een toegangsdeur van het pand insloegen en vervolgens het pand inkwamen. De portier werd met slagwapens bedreigd en de verdachten namen een tas en een geldbedrag weg. Daarna gingen zij er vandoor.

Door de politie is een direct onderzoek ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Verdachten:


1) Negroïde man, 20-25 jaar, slank / tenger postuur, 1.75-1.80 meter. Hij droeg vermoedelijk een fleece-jack met capuchon, een zwarte broek en zwarte sportschoenen.


2) Negroïde man, 20-25 jaar, slank / tenger postuur, 1.75-1.80 meter. Hij droeg een zwart fleece-achtig of polyester vest met capuchon, vermoedelijk een spijkerbroek en zwarte sportschoenen.

Getuigen die rond het tijdstip van de overval iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Utrechtseweg, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Straatroof

LEUSDEN Op woensdag 27 oktober werd een vrouw beroofd.

Rond 15.50 uur liep een 53-jarige vrouw uit Leusden over de Beekridder. Vlak bij de kruising van met de Boswachter en het Cohenpad zag zij dat twee mannen naar haar toe kwamen lopen. Zij werd door hen beetgepakt en geslagen. De vrouw raakte buiten bewustzijn en toen zij bijkwam, zag zij dat het geld uit haar portemonnee was gestolen en zij miste een ring. De verdachten waren verdwenen. De Leusdense is vervolgens naar huis gegaan en heeft de politie gebeld.

De vrouw kan zich niet veel van de verdachten herinneren. Zij zou zich onder doktersbehandeling stellen.

Getuigen van de brute straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Ongeval op snelweg A28

AMERSFOORT Op woensdag 27 oktober raakte een automobiliste gewond bij een ongeval.

Rond 07.35 uur reed een 29-jarige vrouw uit Amersfoort over de snelweg A28 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van Amersfoort zag zij te laat dat een voor haar rijdende 35-jarige bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen uit Grou remde. Zij botste op haar voorligger.

De Amersfoortse is voor onderzoek per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.