Projectbureau Duurzame Energie

PROJECTBUREAU DUURZAME ENERGIE

De Digitale Duurzame Energie Atlas van Nederland in gebruik

Projectbureau Duurzame Energie opent op 28 oktober 2004 de website www.de-atlas.nl. Op deze website zijn duurzame energieprojecten in Nederland te vinden. Met de Duurzame Energie Atlas, ofwel DE Atlas, maakt PDE duurzame energie zichtbaar voor met name de geĂŻnteresseerde burgers.

Wie wel eens langs een windpark rijdt en zich afvraagt wat dat nu produceert, kan dat eenvoudig op de DE Atlas vinden. Ook is de DE Atlas geschikt voor leerlingen en studenten die informatie zoeken over bijvoorbeeld zonne-energieprojecten in hun eigen omgeving.

De DE Atlas is een interactieve kaart van Nederland. Bezoekers van de site kunnen zelf aangeven welke duurzame energiebron ze zoeken. Door vervolgens de aangekaarte projecten aan te klikken, komt informatie in beeld over omvang, opbrengst, eigenaar en jaar van inwerkingtreding. De DE Atlas is actief en dus volop in ontwikkeling. Momenteel staan vrijwel alle windenergieprojecten er in, alsook tientallen zonne-energieprojecten. Binnenkort worden ook de projecten op het gebied van warmtepompen, waterkracht en bio-energie aangebracht.

Redactie
Voor meer informatie over de DE Atlas kunt u contact opnemen met:

Projectbureau Duurzame Energie
Postbus 10, 6800 AA Arnhem
Thijs Belgers
tel. 026 3557400
tel. 06 12870809
tbelgers@pde.nl

28 okt 04 09:00