Utrecht stad, 08.30 uur

Utrecht 28-10-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Te veel op

UTRECHT- Op donderdag werd een man aangehouden omdat hij onder invloed reed. Omstreeks 01.30 uur kreeg een 34-jarige automobilist uit Berlijn een stopteken op de Albert Schweitzerdreef. De man bleek gedronken te hebben en op het bureau blies hij 830 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Enkele uren hiervoor werd een 36-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 23.30 uur kreeg de man een stopteken op de Vasco Da Gamalaan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 570 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dieven aangehouden

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 14.45 uur wilde een 37-jarige vrouw een winkel aan de Rijnkade verlaten zonder enkele sieraden te betalen ter waarde van 165 euro. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Op woensdagavond werden twee winkeldieven aangehouden in een tankstation gelegen aan de Europalaan. Omstreeks 20.30 uur wilde twee mannen, van 35 en 36 afkomstig uit Utrecht en Amersfoort, goederen meenemen de shop zonder deze af rekenen. De winkelier zei hier wat van en waarschuwde de politie. De mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Grote controle

UTRECHT- Op woensdagmiddag en avond werd er veel opvallend en onopvallend toezicht gehouden op de Bernadottelaan en de Spaaklaan. Hier werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden zonder verlichting, mobiel bellen in de auto, rijden zonder rijbewijs en fietsen zonder verlichting.

Remmen voor politieauto
UTRECHT- Op woensdag raakten twee personen gewond na een ongeval. Omstreeks 20.30 uur reden agenten met zwaailicht en sirene door de Daalsetunnel om te gaan naar een spoedmelding. Een bestuurder van een scooter, 67 jaar uit Utrecht remde krachtig voor de politieauto. De opzittende, een 70-jarige vrouw uit Utrecht, viel over de bestuurder heen. Beide kwamen ten val. De vrouw brak hierbij haar arm en werd vervoerd naar het ziekenhuis.