Ingezonden persbericht


Persbericht

Hoofddorp, 28 oktober 2004

ROTTERDAM KRIJGT SNEL INTERNET EN GOEDKOPE TELEFONIE

BBned en Concepts ICT sluiten overeenkomst in glasvezelproject

BBned sluit overeenkomst met Concepts ICT voor het leveren van telefonie en internet via glasvezel in de Rotterdamse wijken Nesselande en Lloydkwartier. Concepts ICT biedt telefonie en internetdiensten in één pakket. Hierdoor hoeft de eindgebruiker geen aparte telefoon- en internetabonnement af te sluiten. Naast de kostenverlaging die dit met zich meebrengt, is het internetpakket sneller dan een standaard ADSL- of kabelabonnement. Vanaf begin 2005 worden de glasvezeldiensten beschikbaar gesteld.

Binnen het samenwerkingsverband draagt BBned zorg voor het beheer en de implementatie van de actieve glasvezelinfrastructuur. Concepts ICT is verantwoordelijk voor het leveren van de verschillende diensten aan eindgebruikers over het BBned netwerk. Hans Rietkerk, directeur van BBned: "Met Concepts ICT halen we een ervaren partij in huis, die Rotterdam en de Rotterdammers een prachtig pakket biedt tegen een goede prijs en enthousiast is om op basis van locale wensen nieuwe diensten te ontwikkelen."

Over glasvezelproject Rotterdam
BBned is in augustus door de gemeente Rotterdam geselecteerd het aangelegde glasvezelnetwerk in de Rotterdamse wijken Nesselande en Lloydkwartier gedurende vijf jaar te exploiteren. Aan BBned de taak om dienstenaanbieders als onderaannemers te contracteren. De glasvezelpilot in Nesselande en het Lloydkwartier zal leiden tot de uitrol van glasvezel in heel Rotterdam. Over dit laatste heeft het college van B&W van Rotterdam eerder dit jaar de ambitie uitgesproken om binnen tien jaar samen met marktpartijen alle huishoudens, bedrijven en instellingen in Rotterdam aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Hiermee nam het College op hoofdlijnen het advies van de Commissie Andriessen - die adviseerde over een stedelijke uitrol - over.

Bewoners en ondernemers van Nesselande en het Lloydkwartier kunnen zelf bepalen of zij overgaan op glasvezel. In november en december vinden er bijeenkomsten plaats in de pilotwijken waarin bewoners en ondernemers geïnformeerd worden over glasvezel en de diensten. Deze bijeenkomsten worden door de gemeente en Concepts ICT georganiseerd.

Over Concepts ICT
Concepts ICT is gespecialiseerd in het leveren van diensten via glas. In 2003 heeft Concepts ICT een succesvol werkend glasvezeltraject opgeleverd in Amsterdam Osdorp en begin dit jaar in Enschede. In Enschede biedt Concepts ICT een Triple Play pakket aan, waarin televisie- en radio-ontvangst, internet en telefonie zitten. Concepts ICT zal op basis van haar ervaringen met glasvezel en behoefteonderzoek diverse innovatieve diensten ontwikkelen.(Zie www.fiberenwireless.nl)

Naast het leveren van diensten over glas biedt Concepts ICT op de consumenten- en zakelijke markt ook ADSL, hosting, telefonie en wireless oplossingen. Concepts ICT is onderdeel van Easynet Nederland.

Over BBned
BBned biedt een compleet portfolio kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare DSL-breedbanddiensten aan service providers, system integrators en telecombedrijven. Met behulp van de DSL-technologie maakt BBned bestaande koperen telefoonlijnen geschikt voor ultrasnel dataverkeer. BBned ontwikkelt zakelijke wholesale DSL-oplossingen en biedt zijn klanten de mogelijkheid de diensten zelf te activeren en te monitoren via de eigen computer. Zowel ADSL, SDSL als IP VPN behoren tot het dienstenportfolio van BBned. Per november 2003 biedt BBned ook 'Bellen via DSL' aan. Het netwerk van BBned is een van de grootste DSL-netwerken in Nederland met een dekking van ruim 85 procent van Nederland. BBned is een financieel gezond bedrijf, met Telecom Italia als investeerder achter zich. BBned is opgericht in juli 2000 en gevestigd in Hoofddorp. www.bbned.nl

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnement met:

BBned
Marketing & Communicatie manager
Mirjam Smets
tel: 023 565 99 62
mailto:mirjam.smets@bbned.nl
www.bbned.nl

Concepts ICT
General manager
Wilco Dijkstra
tel: 076 522 15 55
mailto:wilco.dijkstra@concepts-ict.nl
www.concepts-ict.nl

OntwikkelingsBedrijf Rotterdam
afdeling Communicatie en Public Affairs
Marja Otten
Tel: 010 4895922
Zie ook voor meer informatie over glasvezel in Rotterdam: www.obr.rotterdam.nl of www.rotterdam.nl

Edelman
Leoni Janssen
tel: 023 554 2030
mailto:leoni.janssen@edelman.com
www.edelman.com/nl/pressroom