Ingezonden persbericht


Als u deze e-mail niet kunt lezen, klik dan hier!

PERSBERICHT

Haarlem, 28 oktober 2004

PC Plus lanceert online muziekdienst voor 50-plussers

Per direct lanceert PC Plus, Nederlands enige computermaandblad voor 50-plussers, een laagdrempelige online muziekservice. In samenwerking met Media Power biedt PC Plus magazine via haar website (www.pcplusmagazine.nl) lezers en andere geïnteresseerden een muziekdienst waarmee ze een eigen cd kunnen samenstellen. De dienst is speciaal toegesneden op de oudere doelgroep.

Online muziekwinkels springen als paddestoelen uit de grond. Dit zijn bijna altijd websites waar men mp3's kan downloaden in genres die vooral jongeren aanspreken. PC Plus heeft de primeur als het gaat om een muziekservice speciaal voor de groeiende groep 50-plussers. De dienst is geheel afgestemd op deze oudere doelgroep. De bezoeker heeft bijvoorbeeld de keuze uit alle genres (waaronder Nederlandstalig en klassiek), en er is muziek te vinden van de laatste top40-hits tot de eerste elpees uit de vijftiger jaren. De bezoeker kan dus de hits uit zijn of haar jeugd bestellen.

Gemak dient de mens en zeker de oudere mens, dus is het een groot voordeel dat bezoekers lekker vanuit de luie stoel hun favoriete muziek kunnen bestellen. Bovendien kiest men alleen die muziek die men mooi vindt. Geen cd's meer met minder leuke nummers dus! Het samenstellen van de eigen cd werkt eenvoudig. Zoeken kan op artiest, componist, album- of tracktitel en op periode. De database omvat 300.000 muzieknummers van hoge kwaliteit in alle mogelijke genres; van klassiek, jazz, Nederlandstalig tot pop en rock. De nummers kunnen direct beluisterd worden. Bevalt de keuze? Dan kan de bestelling geplaatst worden door het winkelwagentje te vullen. PC Plus zet de geselecteerde nummers op cd en stuurt de cd thuis, inclusief bijpassend hoesje.

Het concept van de nieuwe muziekdienst sluit volledig aan bij de doelgroep van PC Plus. 50-plussers gebruiken de pc in het algemeen voor het gemak en zijn huiverig illegale bestanden binnen te halen. Daarom is de muziekdienst van PC Plus toegankelijk en eenvoudig in gebruik, terwijl de muziek van hoge kwaliteit is en helemaal legaal. Omdat mp3-spelers vooral populair zijn onder jongeren en nog geen algemene ingang hebben gevonden onder ouderen, kiest PC Plus in eerste instantie voor het aanbieden van muziek op cd in plaats van in mp3.

Wilt u eens kennismaken met de nieuwe PC Plus-muziekdienst? Ga naar www.pcplusmagazine.nl, klik rechtsboven op het tabblad 'Muziek' en volg de aanwijzingen.

Meer informatie: Titia Blanksma, hoofdredacteur PC Plus, e-mail: redactie@pcplusmagazine.nl, tel.: 023-5430000.

PC Plus is een uitgave van HUB Uitgevers. HUB Uitgevers begon in 1993 met zijn activiteiten en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende IT-uitgeverijen van Nederland en België. Met ruim twintig verschillende titels bedient HUB vrijwel elk segment in de IT-industrie. Het HUB geeft bladen uit voor elke computergebruiker, van de IT-professional tot de beginnende consument.

Haarlems Uitgeef Bedrijf

Postbus 3389

2001 DJ Haarlem

telefoon: 023 - 5430000

fax: 023 - 5359627