Ingezonden persbericht


Persbericht

Toonaangevende ADSL2-oplossingen van SMC Networks

De nieuwe ADSL2-lijn voor TELCO's en ISP'ers opent de weg naar nieuwe services en een snelle installatie.

Barcelona, 28 oktober 2004

SMC Networks (www.smc.com), de toonaangevende leverancier van netwerkoplossingen voor kleinere, middelgrote bedrijven en de home office markt, kondigde vandaag de lancering van de eerste ADSL2-oplossing in Europa en Noord-Amerika aan. De ADSL2 BarricadeTM is het eerste product in de nieuwe ADSL2 CPE-productlijn. Het is uitgerust met Wi-Fi® en werd door het Zweedse TietoEnator getest en goedgekeurd. Momenteel wordt het product door de top ISP'ers getest. Het SMC-product zal op ruime schaal beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2004.

De ADSL2- en ADSL2+-standaarden werden in 2002 en 2003 door de International Telecommunication Union goedgekeurd en zijn reeds sinds een tijdje een hot topic. ADSL2 werd ontworpen om aan de steeds groeiende vraag naar bandbreedte voor services zoals video, gaming en andere veeleisende applicaties tegemoet te komen. Het opent dan ook nieuwe marktkansen voor ISP'ers en TELCO's en blijft bovendien wel 100% compatibel met bestaande ADSL-uitrustingen. De ADSL2-technologie verhoogt de download-snelheid van 8 naar 12 Mbps en verlengt het bereik met zo'n 180 meter. ADSL2+ verdubbelt de maximale frequentie voor het doorsturen van download-gegevens van 1.1 naar 2.2 MHz, waardoor een download-snelheid van 25Mbps op een telefoonlijn tot 1.520 meter wordt gegarandeerd.

"We zijn bijzonder enthousiast over de mogelijkheden die ADSL2 en ADSL2+ bieden aan TELCO's en ISP'ers", zegt Chia Yu Hung, SMC Networks' wereldwijde product line manager. "Thuisgebruikers en mobiele gebruikers stellen steeds hogere eisen inzake graphics, streaming audio en video, en wij stellen de TELCO's en ISP'ers in staat op een snelle en gemakkelijke manier dergelijke snelle bandbreedteoplossingen aan te bieden."

De ADSL2 BarricadeTM g (SMC7904WBRA) combineert prestatie, veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid en ondersteunt G.dmt voor download-snelheden van 12Mbps en upload-snelheden van 1Mbps. Dankzij de ingebouwde DHCP-server wordt de implementatie en uitbreiding van het netwerk kinderspel. Ook de installatie en set-up is gemakkelijk en snel: SMC werkte samen met de belangrijkste ISP'ers om een vooraf ingesteld configuratiemenu met automatische herkenning te ontwikkelen. Dit maakt de installatie voor de eindgebruiker opmerkelijk sneller en gemakkelijker. De ADSL2 BarricadeTM g is de eerste ADSL2 die SMC op de markt brengt. Het is een multifunctionele Annex A ADSL-router, die een 2.4GHZ 54Mbps 802.11g draadloos toegangspunt, 4 10/100Mbps RJ45-poorten voor aansluiting op een PC of een netwerk, en een RJ11 WAN-poort die in verbinding staat met de ADSL/ADSL2-lijn, combineert. De vier 10/100Mbps RJ45-poorten kunnen ofwel op een netwerk-hub worden aangesloten ofwel switchen om het aantal mensen, dat de ADSL-aansluiting thuis of op kantoor gebruikt, uit te breiden. In het vierde kwartaal zal de ADSL2 BarricadeTM g op ruime schaal beschikbaar zijn. Momenteel wordt ook gewerkt aan ADSL2+-upgrades voor de firmware.

Over SMC Networks

SMC Networks is een toonaangevende producent van LAN-hardware en breedbandapparatuur. Dankzij strategische relaties en efficiënt design brengt SMC Networks wereldwijd steeds betaalbare en moderne producten op de markt; zoals: Gigabit en Fast Ethernet switches, producten voor draadloze netwerken, breedbandproducten en traditionele netwerkapparatuur. SMC Networks is gespecialiseerd in oplossingen voor MKB en thuisgebruikers. SMC Networks levert wereldwijd netwerkoplossingen via VAR-partners en Internet Service Providers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Frederic Pirenne
Tel: +32 2 647 90 95
Email: fred@bs.be

Emma Cuthbertson
Tel: +34 93 477-4935
Email: emma.cuthbertson@smc-europe.com

Kitty Gunsing
Tel: 026 443 1523
Email: kitty.gunsing@wisse-worldcom.nl