3 e persbericht van donderdag 28 oktober 2004

Eindhoven 28-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Jongen aangehouden na vernieling, andere jongen verzet zich

Op de St. Claralaan is donderdag om 15.50 uur een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij werd op de Verhulststraat betrapt bij de vernieling van een picknicktafel. Die werd met een hamer en beitel bewerkt. De jongen ging er met de fiets tussenuit, achtervolgd door de politie. Een 16-jarige Eindhovense jongen probeerde een politievrouw te belemmeren de achtervolging in te zetten. Hij bleef steeds voor haar fietsen en schold haar uit. Toen de politieagente hem vastpakte sloeg hij haar. Met pepperspray kon hij tot bedaren gebracht worden, maar bij het aandoen van de handboeien schopte hij een politieman die zijn collega te hulp was gekomen. De 16-jarige jongen is ingesloten voor verder onderzoek. De verdachte van de vernieling kon op de St. Claralaan aangehouden worden. Hij kon na verhoor naar huis.

Helmond: Inbraak in woning

Donderdag tussen 7.00 en 17.15 uur is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. De bewoner mist een blik met euromunten met een waarde van ongeveer 1500,=.

Helmond: Vrouw moet rijbewijs inleveren

Een 47-jarige automobiliste uit Eindhoven is donderdag om 18.45 uur op de Kasteel Traverse aangehouden omdat zij gedronken had. Op de passagiersstoel stond een open fles met wijn. De promillage was ruim 2,2. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Haar rijbewijs is ingenomen.