Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 28 oktober 2004

Jubileumfeest kan altijd goedkoper

Gemeente gooit geld over de balk: jubileum ineens 5 ton goedkoper

In de commissievergadering voor algemene zaken van de gemeenteraad van Amsterdam heeft burgemeester ineens bakzeil gehaald door toe te geven dat het feest ter ere van het 25-jarig jubileum best goedkoper kan. Verschillende fracties dienden moties in die tot de gehele bijdrage van de gemeente Amsterdam aan het feest een andere bestemming gaf.

Amsterdam Anders/De Groenen wil in het geheel geen geld geven aan dit feest. Raadslid Jupijn Haffmans voor deze partij: "De gemeente ondergaat een enorme bezuinigingsoperatie die onder meer de culturele sector een gevoelige klap toebrengt. En dan een feest van 1,2 miljoen! En nu blijkt ook nog eens dat dat voorstel onterecht was."

Ook andere partijen zoals D66, SP, GroenLinks en Mokum Mobiel wilden een andere bestemming voor dit geld. Maar toen de PvdA een motie aankondigde voor een feest van 7 ton in plaats van 1,2 miljoen euro, kwam de aap uit de mouw: Cohen gaf aan het feest ook best voor 5 ton minder te kunnen organiseren.

Amsterdam Anders/De Groenen vindt het belachelijk dat in een tijd van harde bezuinigingen het college van B&W blijkbaar 5 ton over de balk gooit, als het niet gecorrigeerd was. "We vinden dat het geld beter besteed is in het gedeeltelijk herstellen van de schade van de bezuinigingen op de cultuureducatie zoals van het Verzetsmuseum en Kunstweb", aldus raadslid Jupijn Haffmans.

-------------------------------------------------

noot voor de redactie,