Ingezonden persbericht


In de recente aankondiging van "In zee met elf Hongaren" stond de dag fout vermeld. Onze excuses hiervoor. Het evenement vindt plaats op vrijdag 29 oktober.

Felix Meritis, adresbeheer

I N Z E E

M E T E L F H O N G A R E N

GEERT MAK, ZSUZSA FORGÁCS, TAMÁS JÓNÁS

Felix Meritis

vrijdag 29 oktober a.s., aanvang 17.00 uur, receptie na afloop

toegang gratis, reserveren 020 623 13 11, receptie@felix.meritis.nl

De Hongaarse schrijvers Márai, Konrád, Estherházy en Nádas zijn inmiddels in Nederland bekend en veel gelezen. Maar de Hongaarse literatuur heeft meer te bieden!

Geert Mak, van wie inmiddels twee boeken in het Hongaars verschenen zijn, heeft een speciale band met Hongarije. Daarom is hij de uitgelezen persoon om een verhalenbundel in ontvangst te nemen waarin elf Hongaarse schrijvers worden voorgesteld aan het Nederlandse lezerspubliek. Hij ontvangt de bundel In zee met elf Hongaren uit handen van de schrijver Pal Bekes.

Twee van de in de anthologie opgenomen auteurs, Zsuzsa Forgács en Tamás Jónás, lezen kort voor; hun vertalers Mari Alföldy (vertaalster van onder meer Gloed van Sándor Márai) en Györgyi Dandoy lezen de Nederlandse vertaling. Zsuzsa Votinsky introduceert het Babel-web.

Dit programma wordt georganiseerd door Felix Meritis in samenwerking met het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds en de Hungarian Book Foundation in het kader van de culturele manifestatie Hongarije aan Zee.

Toegang gratis, reserveren 020 623 13 11 of via receptie@felix.meritis.nl Felix Meritis, Keizersgracht 324, 1016 EZ Amsterdam, www.felix.meritis.nl

T H E S E A G U L L ( D E M E E U W )

A N T O N T S J E C H O V

KRÉTAKÖR THEATRE, BOEDAPEST

Felix Meritis

woensdag 17 & donderdag 18 november, aanvang 19.00 uur

kaarten à ¬ 19,50 / ¬ 17,50 (CJP, Studenten-kaart, Pas65, Stadspas)

reserveren 020 623 13 11, receptie@felix.meritis.nl of via het AUB

voor meer informatie zie www.felix.meritis.nl