tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 25-10-2004

Televisie
40 JAAR TROS
Uitzending vrijdag 29 oktober
Nederland 2 - 19.25 uur, 19.55 uur, 20.35 uur

jubileumavond over ruime tros-historie

40 jaar TROS, dat gaan we vieren! En wel op vrijdag 29 oktober. Die avond staat Nederland 2 geheel in het teken van de jubilerende TROS.

Om 19.25 uur het programma 40 JAAR TROS: HET VERHAAL. In een 25 minuten durende documentaire zijn drie generaties beleidsmakers te zien over het 'hart' van de TROS. Voormalig televisiedirecteur Cees den Daas, de huidige mediadirecteur Huib Boermans en voorzitter Karel van Doodewaerd en toekomstig mediadirecteur Julius Minnaar, die tevens van deze gelegenheid gebruik maakt zich aan de kijker voor te stellen, ontmoeten elkaar om gezamenlijk het 40-jarig bestaan van de TROS onder de loup te nemen. Het is lang geleden dat de omroep zelf zo in de belangstelling heeft gestaan. De plannen voor een commerciële toekomst zorgen voor veel onrust in Hilversum en is onderwerp van gesprek. Maar de heren worden vooral aan de tand gevoeld over wat naar hun idee nu de TROS is en wat het zou moeten zijn.

40 JAAR TROS: ALLE REMMEN LOS wordt om 19.55 uur uitgezonden. Dit is een speciaal comedy-sketch-programma, met kleinkunstenaar Ron Boszhard en de bekende Vlaamse comedy-acteur Walter Baele. Sterverslaggever Hein Borstboom bezoekt op het REM-eiland het archief van de TROS. Samen met archivaris Juul Geleick laat hij bijzondere oude- en nieuwe TROS-programma's de revue passeren. Zo vinden zij in het archief onder meer de eerste audities van Ernst Daniël Smid, Frans Bauer en Caroline Tensen. Ook wordt een nooit eerder uitgezonden huwelijksaanzoek van Love Letters gevonden.

Ivo Niehe spreekt om 20.35 uur in 40 JAAR TROS: TROS TV SHOW twee uur lang met TROS-coryfeeën van vroeger en nu. Onder anderen Wibo van de Linde, Jongbloed en Joosten en een deel van de cast van Medisch Centrum West schuiven aan bij Ivo. Ook zijn er beelden te zien uit de rijke TROS-historie.




TROS