Gemeente Dordrecht


Wethouders slaan eerste paal van Villapark De Hoven

Vrijdag 29 oktober slaan de wethouders C. Sas (Ruimtelijke Ontwikkeling) en F.J. van den Oever (Economische Zaken) de eerste paal van Villapark De Hoven. Dit is het startsein voor de eerste fase van De Hoven. De belangstelling voor het nieuwe, landelijk gelegen woongebied is zo groot dat de ontwikkelaars hebben besloten de tweede fase van het plan versneld in uitvoering te nemen.

Villapark De Hoven
AM Wonen, Heijmans, IBC Vastgoed, BAM Vastgoed, en Volker Wessels Vastgoed hebben in nauwe samenwerking met de gemeente en een aantal architectenbureaus een ontwikkelingsvisie voor De Hoven neergezet. De eerste fase van Villapark De Hoven betreft 49 woningen. In de tweede fase, waarvan de verkoop inmiddels is gestart, worden 78 woningen op de markt gebracht. Begin 2006 nemen de eerste bewoners hun intrek in De Hoven. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de woonconsument zijn door betrokken architecten en de projectontwikkelaars al in een vroeg ontwerpstadium gesprekken gevoerd met belangstellenden. De toekomstige bewoners kunnen kiezen voor diverse uitbreidingsmogelijkheden. Ook wat betreft de kleur van de gevelsteen en het materiaalgebruik hebben de kopers zeggenschap.

Landgoed De Hoven
Op een aangrenzend terrein realiseert ontwikkelaar AM Wonen Landgoed De Hoven. Op een eiland, in een parkachtige omgeving verschijnen een landgoedhuis met 29 appartementen, twee koetshuizen en acht oranjerieën. De verkoop van de appartementen en woningen is recentelijk gestart. Met de aanleg van het openbaar toegankelijke, waterrijke, park, een ontwerp van Wissing Stedenbouw en Architectuur, is inmiddels gestart. In de periode tot februari 2005 wordt het park ingericht met bomen, struiken en overige beplanting. Voor meer informatie en een driedimensionale presentatie van De Hoven zie www.wonenindehoven.nl.