Gemeente Utrecht

Presentatie Utrechts Bidbook voor Grand Départ Tour de France 2008

Op vrijdag 29 oktober a.s. presenteren burgemeester Brouwer en sportwethouder Spekman het Utrechtse Bidbook voor de 'Grand Départ' van de Tour de France in 2008. Utrecht stelt zich kandidaat voor het organiseren van de 'Grand Départ' (proloog en start eerste etappe) van de Tour de France in 2008. Om hierbij de steun te verkrijgen van de Koninklijke Nederlandse Wielrenunie (KNWU) is voor deze organisatie een Bidbook gemaakt. Hierin worden de aantrekkelijke punten van de stad Utrecht als startpunt van de Tour belicht en zijn de routes van de Proloog en Eerste etappe beschreven. Bekende Utrechters laten in het boek hun steun zien.

Dit Bidbook wordt op 29 oktober a.s. officieel gepresenteerd aan de pers en andere genodigden. Hierbij zullen onder meer initiatiefnemer Jeroen Wielaert en andere leden van de stichting Tour sous le Dom en Jan Janssen (eerste Nederlandse winnaar van de Tour de France in 1968) aanwezig zijn.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze presentatie voor de pers en andere genodigden. De bijeenkomst vindt plaats op 29 oktober a.s. om 13.00 uur in de Grote Trouwzaal van het stadhuis, Korte Minrebroederstraat 2. Voor de pers is het mogelijk om, aansluitend aan de presentatie, een deel van de route van de Proloog door de stad te fietsen met sportwethouder Spekman, wethouder Verhulst en Jeroen Wielaert.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sylvia Borgman, bestuurscommunicatie, telefoon 030-286 10 55 of s.borgman@utrecht.nl . Als u bij de presentatie van het bidbook aanwezig zal zijn, geef dat dan svp uiterlijk donderdag 28/10/2004 door aan Sylvia Borgman, geef hierbij ook aan of u een deel van de Tourroute wilt fietsen met Jeroen Wielaert en wethouders Spekman en Verhulst.