AutoRai

28-10-2004

Maserati verenigt Europa

Voor de eerste keer sinds in 1957 het Verdrag van Rome werd ondertekend, treedt Italië op als gastheer voor de regeringsleiders van de 25 landen van de Europese Unie en afgevaardigden van vier andere landen die lid van de EU willen worden.

Op vrijdag 29 oktober om 12.00 uur ontmoeten de politieke delegaties van de landen elkaar in de Campidoglio om daar de Europese Grondwet te ondertekenen in de Orazi en Curiazi zalen, dezelfde waar destijds ook het Verdrag van Rome werd bekrachtigd.

Maserati heeft voor deze gelegenheid 15 Maseratis Quattroporte ter beschikking gesteld om de staatshoofden, regeringsleiders en Ministers van Buitenlandse Zaken tijdens hun verblijf in Rome op passende wijze te vervoeren.

Ruim 1.500 internationale media zullen de bijeenkomst, die door ruim 100 televisie-stations wereldwijd live wordt uitgezonden, verslaan. Filmregisseur Franco Zeffirelli de televisieregistratie ter plaatse in goede banen leiden.

Gisteren vonden de repetities voor de politieke bijeenkomst plaats in het bijzijn van Silvio Berlusconi, de Minister President van Italië, en Walter Veltroni, de burgemeester van Rome. De 15 Maseratis Quattroporte kregen tijdens de repetitie een prominente plaats vóór de Campidoglio.

Maserati CEO Martin Leach verklaarde: Het feit dat de Quattroporte is verkozen voor een bijeenkomst met zoveel historische waarde, betekent een internationaal hoogtepunt voor deze auto, die wat verkopen betreft inmiddels ook een groot succes op internationaal niveau is.