Ingezonden persbericht


WATNOU..?! VRIJDAG 29 OKTOBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 29 oktober is er weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. Presentator is Rinse de Valk.

Een moskee speciaal voor jongeren, dat is het idee van Mohamed Cheppih. Maar wat vinden moslimjongeren zelf van het idee? WATNOU..?! ging naar moskee Nasr in Amsterdam, en vroeg het enkele biddende jongeren en een bestuurslid van de moskee.

Jamal Abu Aïcha van de jongerencommissie Al Tawheed is tegen zo n moskee. In de studio zal hij vertellen waarom.

Zeynep Arslan is jurylid van de EigenWijze buurtprijs. Het doel daarvan is dat bewoners zelf initiatieven voor hun buurt opzetten om zo de verschillende culturen in een buurt met elkaar in contact te brengen. Zeynep geeft alvast een voorproefje van verrassende ideeën die al binnengekomen zijn.

Tijdens de maand Ramadan is er in het planetarium in Artis een voorstelling te zien over de belangrijke rol van de sterrenkunde in de Arabische geschiedenis. Voor echte wetenschap moest je in de Middeleeuwen in Bagdad zijn. In WATNOU..?! een voorproefje van deze reis naar het verleden.

Tenslotte de vaste rubrieken effe bellen met de imam , de column van de week met Meryem en de UIT-agenda.

WATNOU..?!

Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Een open podium met ruimte voor discussie, cabaret, muziek en poëzie.

Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam.

Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!