Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

'Vrijheidspoort' voorzien van kunstwerk

BARENDRECHT (donderdag 28 oktober 2004) - 'Catwalk Twister Sono', zo luidt de naam van het kunstwerk dat zich bevindt op het schoolplein van het multifunctionele gebouw 'Vrijheidspoort' in de wijk Vrijheidsakker. Het kunstwerk, dat is ontworpen door kunstenares Marry Overtoom uit Wolfheze, wordt op vrijdag 29 oktober (morgen!) om 12.00 uur officieel overgedragen aan de gebruikers van het gebouw, waarin behalve basisschool De Driehoek ook kinderdagverblijf De Panda is gevestigd. Tijdens de overdracht geeft de kunstenares een demonstratie van haar ontwerp. Daarbij zullen ook Erik Wander (Stichting Kinderopvang Barendrecht) en Ed van de Bruin (De Driehoek) aanwezig zijn. Voor de realisatie van het kunstwerk 'Catwalk Twister Sono' heeft de gemeente Barendrecht een budget van E75.000 beschikbaar gesteld.

Het kunstwerk 'Catwalk Twister Sono' bestaat uit drie verschillende podia, opgebouwd uit grote dominostenen. Op de 'Catwalk' kan men showen, dansen en hinkelen. Al lopend gaan de lichten op de vloer knipperen en klinkt er muziek. Op de 'Twister' kan het bekende gelijknamige bewegingsspel gespeeld worden en op de 'Sono' worden spelenderwijs verschillende dierengeluiden geactiveerd. De aansturing van het geluid en het licht kan overigens door middel van een tijdklok worden ingesteld en ook het geluidsvolume is regelbaar.

'Het Elastisch Perspectief'
Het kunstwerk van Marry Overtoom maakt deel uit van het kunstenplan voor Barendrecht-Carnisselande dat als titel 'Het Elastisch Perspectief' heeft meegekregen. Dit plan is in 1998 door het Rotterdamse bureau COR opgesteld en voorziet in ongeveer 25 verschillende kunstuitingen in Carnisselande. Hiervan zijn er momenteel al meerdere opgeleverd, waaronder de fiets- en bustunnel onder de A29, het kunstwerk 'Carrousel met Schapen' in het Riederpark, de 'GROEN-rotonde' en het kunstwerk in Carnisse Veste.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht