Politie Hollands Midden

Noordwijk - Diefstal tassen uit magazijn winkel Insluipers hebben op donderdag 28 oktober tussen 14.45 en 15.00 uur twee tassen uit een magazijn van een winkel aan de Kerstraat weggenomen. Een medewerkster ontdekte de diefstal toen zij in het magazijn moest zijn. Volgens een getuige buiten was een vrouw achter twee jongens gerend die haar autoradio hadden weggenomen. De jongens zouden ook enkele tassen bij zich hebben gehad. De vrouw wist één van de jongens nog vast te pakken maar deze rukte zich los. Een omstander schoot de vrouw te hulp en rende eveneens achter de jongens aan. Deze wisten te ontkomen. Onderweg vond de vrouw een portemonnee die afkomstig was uit een van de tassen. Een zoekactie in de omgeving door de politie kort daarop leidde echter niet tot aanhoudingen. Even later meldde een fietster zich met twee tassen. De tassen werden door haar op de Bronckhorststraat in de struiken aangetroffen. Uit de tassen waren enkele goederen weggenomen.

Leiden - Verkeersongeval Donderdag 28 oktober omstreeks 14.30 uur vond op de Kruisherenweg een verkeersongeval plaats. Twee politiestudenten in een onopvallende politiewagen keerden op de Kruisherenweg vanuit de richting van Zoeterwoude en zagen een 89-jarige fietser uit Zoeterwoude over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met gebroken ribben en letsel in het gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Waddinxveen/Boskoop/Ter Aar Rijden onder invloed De politie heeft op donderdag 28 oktober even na 23.00 uur een 50-jarige automobilist uit Ter Aar aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Een agent in burger zag de bestuurder slingerend over de Provincialeweg N207 ter hoogte van Waddinxveen rijden waarbij hij diverse keren de doorgetrokken streep in het midden van de weg overschreed. Voertuigen uit de andere richting moesten uitwijken en afremmen om een aanrijding te voorkomen met de Ter Aarder. Bovendien reed de bestuurder harder dan de toegestane snelheden op de N207. In Boskoop reed de bestuurder ongeveer 70 km/u terwijl daar 50 is toegestaan. Verderop waar 60 is toegestaan reed de bestuurder met ongeveer 110 km/u. De agent seinde collega's in waarna de bestuurder in Ter Aar werd staande gehouden. De bestuurder was onvast ter been en er werd bij hem een alcohollucht geroken. De bestuurder weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Tegen de Ter Aarder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 29 oktober 2004

(

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326