Ingezonden persbericht


Persbericht TUNIX cursus Introductie tot XML

Nijmegen, 29-10-2004

Cursus Introductie tot XML

XML biedt ongekende flexibiliteit. Het is ideaal te gebruiken bij het uitwisselen van data, op elk medium wordt de informatie in de gewenste vorm gepresenteerd. Ook voor het publiceren van informatie op het Internet is XML uitermate geschikt. De inhoud wordt strikt gescheiden van de opmaak, wat ervoor zorgt dat de data eenvoudig kan worden bijgewerkt, het maakt de tekst beter leesbaar en het voorkomt ook dat zoekmachines in de war raken door opmaakinformatie. Naast deze voordelen is XML ook aantrekkelijk omdat het licentievrij en platformonafhankelijk is. Wereldwijd gaan steeds meer bedrijven XML gebruiken om van de genoemde voordelen te profiteren. Hierdoor worden onder andere automatiseerders, programmeurs, bouwers van web- applicaties en business-to-business software vroeg of laat geconfronteerd met XML. Kennis van deze technologie is dan ook een must.

Om in deze behoefte te voorzien heeft TUNIX de cursus Introductie tot XML in het leven geroepen. Deze cursus geeft een gedegen basis om met XML aan de slag te gaan. Onderwerpen als de syntax van XML, Document Type Definitions (DTD), transformaties op XML middels XSLT en het zoeken in XML bestanden met Xpath komen aan bod.

Schrijf nu in voor deze training over XML - de taal met een grote toekomst! Meer informatie over deze cursus kunt u vinden op www.tunix.nl maar u kunt ook bellen: 024-3455055.


---- --