Politie Groningen

Persberichten vrijdag 29 oktober 2004

Provincie Groningen 29-10-2004 -

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagavond aan de Mauritsstraat in Winschoten een 40-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed slingerend en kreeg in verband daarmee een stopteken. Bij de controle die volgde bleek de bestuurder te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse. Die wees 2.4 promille alcohol uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Net als voor rijden onder invloed krijgt hij ook daarvoor een proces-verbaal. De verdachte kreeg een rijverbod opgelegd van 13 uur.

Kolham: gewonde bij ongeval A7
Een 37-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmorgen licht gewond geraakt bij een ongeval op de autosnelweg A7 bij Kolham. De vrouw moest plotseling remmen voor een stilstaande auto doe betrokken was bij een botsing. Ook twee achter elkaar rijdende trekker met oplegger combinaties moeste remmen. Daarbij begon één van de combinaties, bestuurd door een 21-jarige man uit Vessen, te scharen en kwam schuin op de weg te staan. De oplegger raakte daarbij de auto van het slachtoffer. Zij liep nekletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is weg getakeld.

Veendam: man valt uit elektriciteitsmast
Aan Zuidwending in Veendam is donderdagmorgen een 39-jarige monteur van een elektriciteitsbedrijf gewond geraakt. De man verrichte werkzaamheden in een elektriciteitsmast op een hoogte van ongeveer 10 meter. Ondanks dat hij met een tuig gezekerd was viel de man op enig moment ruggelings naar beneden. Na eerste hulp van de bemanning van de traumahelikopter is het slachtoffer met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie verricht onderzoek.

Visvliet: algehele verkeerscontrole
Bij een algehele verkeerscontrole op de Rijksweg N355 in Visvliet hebben Politie, Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst gistermiddag 78 processen verbaal opgemaakt. Er werd 31 keer bekeurd voor de overschrijding van de maximumsnelheid (80) waar bij 117 als hoogste werd gemeten. Zesentwintig mensen kregen een bekeuring omdat ze geen rijbewijs of kentekenbewijs konden tonen. Daarnaast werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel (6) en verlopen APK keuringen (3). Ook werd proces-verbaal opgemaakt voor foute kentekenplaten op een aanhanger, verkeerde belading, technische gebreken en overtreding van het Rijtijdenbesluit. Van 94 bestuurders werd een blaastest genomen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken. In totaal werden 1320 voertuigen gecontroleerd.

Snelheidscontroles: donderdag
Delfzijl: Hogelandsterweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 942 voertuigen, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 81 km. Winschoten: Blijhamsterweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 150 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 78 km. Delfzijl: Rijksweg N33 Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 650 voertuigen, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 100 km. Zuidwolde: N46 (Eemshavenweg) Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 2370 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 125 km.